Centar Čaglina veliko je gradilište: “Radimo punom parom, ali pridržavamo se uputa Nacionalnog stožera” /FOTO/

Autor: DK

-Nema kod nas koronavirusa u Čaglinu, hvala dragom Bogu, sigurno se ta „nečastiva“ bolest boji velike buke radnih mašina, strojeva, bagera i kamiona koji ovdje rade u našoj ulici, a iskreno rečeno nemamo niti vremena o toj bolesti razmišljati. Pridržavamo se uputa i obveza koje su propisane, radimo svakodnevni posao kao i ovi radnici ovdje, život ide dalje – kroz šalu nam je rekla jedna mještanka čaglinske Ulice Vladimira Nazora koja je više nego sretna što je došao na red da se i njihova ulica uredi, da ima nogostup i da njihova djeca mogu sigurnije ići u školu.

Upravo tako, veliko je gradilište u neposrednoj blizini središta Čaglina. Kompletno se uređuje Ulica Vladimira Nazora u kojoj se uz obiteljske kuće nalazi mjesna Osnovna škola, Dječji vrtić, koji bi do jeseni trebao otvoriti svoja vrata za mališane, zgrada Općinske uprave i dr. Izvođenje i tijek radova došao je popratiti i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač kojeg smo zatekli u razgovoru s predstavnicima izvođača radova.

-Kao što vidite radovi su u punom jeku. Zacrtane aktivnosti i planirani radovi idu prema ugovorenoj dinamici. Kompletno uređujemo Ulicu Vladimira Nazora u dužini 550 metara. Vrijednost tih radova je 2,5 milijuna kuna s PDV-om. Uspjeli smo preko Ministarstva regionalnog razvoja osigurati 550 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Preostali dio financiramo iz našeg proračuna. Moram napomenuti da se u toj ulici izgrađuje nogostup s jedne i druge strane te vodovodna i kanalizacijska mreža. Na kraju ulice izgradit će se i okretište za autobuse koji odvoze i dovoze učenike u školu iz okolnih mjesta – rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin.

Plan je da se u narednih 20-ak dana završe ugovoreni radovi čemu se najviše raduju mještani u toj ulici te djeca koja idu u školu i njihovi roditelji.         

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: