Čelništvo „Puta“ širi djelovanje radi razvojnih pomaka

Autor: Jelenko Topić

RUŠEVO – Udruga „Put istina i život“ osnovana početkom ove godine u Ruševu, aktivna je, te provodi i priprema dosta aktivnosti na području Ruševa i općine Čaglin.

Početkom studenog sudjelovali su u radu međunarodnog stručnog skupa o perspektivama razvoja pod nazivom „Meeting G2“ u Zagrebu, te ovih dana na besplatnoj edukaciji u Čaglinu za poduzetnice toga kraja, a u Novoj Gradiški će sudjelovati na promociji knjige Sanele Dropuljić, voditeljice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Zagrebu, čije knjige će biti besplatno podijeljene mladim poduzetnicima, kako bi se upoznale s razvojem poduzetništva i unaprijedile svoju životnu sredinu.

Iduće godine pripremaju veliku manifestaciju pod nazivom „Gljivijada“ na kooj će se dijelom pokazati biljno bogatstvo tog dijela Požeštine, a dogovorili su se da u radu sudjeluje naš najpoznatiji gljivarski stručnjak prof. Romano Božac kako bi se žitelji toga kraja što više educirali za uzgoj i sakupljanje gljiva.

-Očekujemo da se što više ljudi iz čaglinskog kraja uključi u rad udruge kako bi se potakao razvoj ponajprije ekološke poljoprivredne proizvodnje – kaže savjetnik Udruge „Put“ Kruno Kaić, danski poduzetnik hrvatskih korijena, koji konstantno daje potporu i poticaj ovome kraju.

Čelništvo udruge, kojoj je tajnik Blaž Arežina, priprema i druge aktivnosti.

Tako je u tijeku prikupljanje pisane povijesne građe o Ruševu i okolnim mjestima, te izrada nekakve zbirke gdje bi svi ti tekstovi i slike bili objedinjeni na jednom mjestu.

Zasad nije u planu izrada tiskane verzije iz više razloga, sav materijal će se skenirati i formirat će se digitalna mapa koja će biti dostupna svima koji ju budu željeli imati.

Dio materijala čine četiri knjige vezane uz Ruševo i okolicu, a traju istraživanja o ostalim izdanjima kroz protekla desetljeća.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek