Čelništvo Hrvatskih voda na radnom sastanku u Požeško-slavonskoj županiji

Autor: S.P.

POŽEGA – Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima danas je boravio u  radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji. Osnovna tema radnog sastanka sa požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem bila unapređenje stanja obrane od poplave te utvrđivanje čvrstih dinamičkih planova djelovanja.

Radni sastanak održan je kako bi se dali određeni odgovori na potrebe ovog područja te utvrdili dinamički planovi djelovanja, posebice kada je riječ o obrani od poplave, rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Naš kraj u protekle četiri  godine stradao je toliko do poplava da svaka investicija u tom segmentu ima svoju opravdanost. Današnje smjernice s ovog sastanka za nas su garancija da će ono  što mi planiramo – od akumulacija, nasipa i ostalog – biti realizirano i završeno u najkraćem roku – naglasio je župan Tomašević koji je izražava veliku zabrinutost zbog eventualnih poplava u jesenskim danima.

Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda

-Postoji velika zainteresiranost i poticaj Požeško-slavonske županije da unaprijedimo  stanje obrana od poplava kao i navodnjavanje na ovom području. Nesumnjiv je zajednički interes da zajedno radimo na temeljnoj djelatnosti Hrvatskih voda, a to je upravo obrana od poplava. Dogovorili smo se da imamo vrlo čvrstu dinamiku, a istovremeno treba i projektirati, provoditi  studije utjecaj na okoliš ali i pripremiti radove, ponajprije na orljavskom nasipu u Pleterničkom kraju kako bi i građanima poslali poruku da imamo ozbiljnu namjeru graditi, što uskoro i vidjeti tijekom proljeća iduće godine,” naglasio je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Đuroković ističe kako će već za dan-dva potpisati ugovor s tvrtkom koja će raditi studiju mogućnosti ulaganja na području Požeško-slavonske županije kako bi se pripremila dokumentacija za povlačenje sredstava iz Europske unije na razini 85 posto.

-Ako znamo da za akumulacije i retencije treba više stotina milijuna kuna, zasigurno ta mogućnost i dobra priprema dokumentacije te koordinacija s Požeško-slavonskom županijom omogućit će da ovdje bitnije unaprijedimo stanje obrane od poplava. Svi smo svjedoci da smo utvrdili određene klimatske promjene te da se pojavljuju ekstremne hidrološke prilike i zapravo svi zajedno ne smijemo više gubiti vrijeme na preduge studije i rasprave već moramo djelovati i skratiti rokove –  kod otkupa zemljišta, kod ishođenja  odgovarajućih dopuštenja da svi kao zajednica ostvarimo svoj doprinos i da građani što prije vide  rezultate tog zajedničkog rada – rekao je Đuroković.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: