Čekanje na aplicirana sredstva usporava radove

Autor: DK

POŽEGA – Sudionici koordinacije gradonačelnika i načelnika općina na čelu sa županom Alojzom Tomaševiće imali su priliku upoznati se sa tijekom izgradnje Dječjeg vrtića u Jakšiću koja se planira staviti u punu funkciju i vrtić svečano otvoriti do Dana Općine, 4.prosinca.

-Na području općine Jakšić ne postoji dječji vrtić, radi čega  u zadnje vrijeme mlade obitelji napuštaju našu Općinu. Djeca vrtićkog uzrasta s Općine smještena  su u vrtiće na području grada Požege, a isti  nemaju dostatnih kapaciteta. Napominjem i to da Općina od 2003. godine sufinancira njihov prijevoz i smještaj u svim vrtićima koje pohađaju – Jakšić Ivica Kovačević.

Izgradnjom Dječjeg vrtića općina Jakšić želi poboljšati kvaliteta življenja posebice za mladu populaciju čiji je trend iseljavanja ne samo iz gradoba i općina već i iz Hrvatske.

-Dječji vrtić je prizemna građevina građena kao slobodno stojeća, razvijene tlocrtne površine, ukupne građevinske bruto površine 811,65 m2. U izgrađeni objekt moći će se smjestiti 60-70 djece predškolskog uzrasta. Sredstva iz Proračuna koja se izdvajaju za trošak prijevoza djece u vrtiće u Požegi će se preusmjeriti u razvoj drugih projekata koji će pridonijeti razvoju društvenog života na području Općine Jakšić. Konačnim dovršetkom izgradnje i opremanja dječjeg vrtića otvaraju se i tako vrlo bitna nova radna mjesta – pojašnjava načelnik Kovačević.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 5,72 milijuna kuna. Do sada je izvedeno radova u vrijednosti oko 2,8 milijuna kuna. Trenutno je u tijeku ugradnja unutranje stolarije i svih instalacija a paralelno se radi unutarnje žbukanje za što se očekuje da bi radovi krajem ovog tjedna bili gotovi.

-Muči nas također dugo čekanje sredstava na koje smo aplicirali unatoč građevinskim dozvolama koje smo ishodili za 9 projekata. Sve bismo to mogli realizirati ali naš je proračun pre skroman iz kojeg nam razloga i trebaju sredstva iz fondova i od države kako bismo sve to realizirali i stavili u funkciju.

Ostaje za nadati se kako će se svi započeti radovi završiti i da će se za projekte osigurati sredstva kako bi razvoj općine išao u pravcu da mlade obitelji ostaju a ne da iseljavaju.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.