Čekanje na aplicirana sredstva usporava radove

Autor: D.K.

POŽEGA – Sudionici koordinacije gradonačelnika i načelnika općina na čelu sa županom Alojzom Tomaševiće imali su priliku upoznati se sa tijekom izgradnje Dječjeg vrtića u Jakšiću koja se planira staviti u punu funkciju i vrtić svečano otvoriti do Dana Općine, 4.prosinca.

-Na području općine Jakšić ne postoji dječji vrtić, radi čega  u zadnje vrijeme mlade obitelji napuštaju našu Općinu. Djeca vrtićkog uzrasta s Općine smještena  su u vrtiće na području grada Požege, a isti  nemaju dostatnih kapaciteta. Napominjem i to da Općina od 2003. godine sufinancira njihov prijevoz i smještaj u svim vrtićima koje pohađaju – Jakšić Ivica Kovačević.

Izgradnjom Dječjeg vrtića općina Jakšić želi poboljšati kvaliteta življenja posebice za mladu populaciju čiji je trend iseljavanja ne samo iz gradoba i općina već i iz Hrvatske.

-Dječji vrtić je prizemna građevina građena kao slobodno stojeća, razvijene tlocrtne površine, ukupne građevinske bruto površine 811,65 m2. U izgrađeni objekt moći će se smjestiti 60-70 djece predškolskog uzrasta. Sredstva iz Proračuna koja se izdvajaju za trošak prijevoza djece u vrtiće u Požegi će se preusmjeriti u razvoj drugih projekata koji će pridonijeti razvoju društvenog života na području Općine Jakšić. Konačnim dovršetkom izgradnje i opremanja dječjeg vrtića otvaraju se i tako vrlo bitna nova radna mjesta – pojašnjava načelnik Kovačević.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 5,72 milijuna kuna. Do sada je izvedeno radova u vrijednosti oko 2,8 milijuna kuna. Trenutno je u tijeku ugradnja unutranje stolarije i svih instalacija a paralelno se radi unutarnje žbukanje za što se očekuje da bi radovi krajem ovog tjedna bili gotovi.

-Muči nas također dugo čekanje sredstava na koje smo aplicirali unatoč građevinskim dozvolama koje smo ishodili za 9 projekata. Sve bismo to mogli realizirati ali naš je proračun pre skroman iz kojeg nam razloga i trebaju sredstva iz fondova i od države kako bismo sve to realizirali i stavili u funkciju.

Ostaje za nadati se kako će se svi započeti radovi završiti i da će se za projekte osigurati sredstva kako bi razvoj općine išao u pravcu da mlade obitelji ostaju a ne da iseljavaju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot