Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ČASOPIS "DOBRA KOB":Jelenkov uradak još je jedna nagrada za životno djelo

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dobri duh Požege, novinar i urednik Jelenko Topić izdao je po 31. put vrijedan edukativni priručnik pod povijesnim naslovom „Požeški pučki kalendar „. Kalendar je , zapravo, životopis Požege i njene neposredne okolice, ljudi sa sela i grada, mladeži i odraslih  koji, svatko na svoj način, život žive i prihvaćaju  njegove postulate. Bez obzira da li im  pruža udobnost života, ili nešto drugo.

Ova vrijedna knjiga svojevrsni je dar i nama lovcima,  generacijama lovaca , oslikavajući  pojedine lovačke portrete, sa smislom za prirodu i lov,  život u zagrljaju prirode, dajući putem  veterana lovstva prikaz jednog drugačijeg vremena, kada je lovačko prijateljstvo i druženje značilo mnogo više nego danas.

Svoj stvaralački gen Jelenko je znalački upotrijebio upravo da oslika  generaciju ljudi, usko vezanih uz svoje rodno mjesto, bez obzira da li su ostali živjeti na rodnoj grudi. U svakoj njegovoj riječi, u svakoj rečenici, izbija ljubav za slavonskog čovjeka. Nitko  ne može zamijeniti život na selu, u svojem dvorištu, u svojoj bašči, i kada je vruće ljeto, ili kad zima promjeni boje lišća na umornim stablima.

Svaki njegov prikaz sadrži posebnu zanimljivost, istinski autorov pogled nabijen emocijama za stvarnost.

Svaki ovakav Jelenkov godišnji uradak je još jedna visoka nagrada za životno djelo kao profesionalnog pisca, novinara i urednika.

Svaka čast, Jelenko !Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.