CARnet darivao Fakultetu turizma i ruralnog razvoja 30 prijenosnih računala

Autor: Jelenko Topić

Fakultet Turizma i ruralnog razvoja u Požegi, odnosno bivše Veleučilište, već dvadeset godina je CARnetovo čvorište. Od davne 2002. godine studenti i nastavnici su imali mogućnost koristiti telefonske modeme za pristup internetu putem telefonske linije. Ta stara tehnologija odavno je zamijenjena novim i brzim optičkim vezama, a modernizacija današnjeg Fakulteta i njegovog čvorišta nastavila je pratiti najnovije trendove.
Suradnja s CARNetom niz godina omogućava Fakultetu pristup novoj tehnologiji koja je osnova za razvoj digitalnih sadržaja za studente i nastavnike. U drugoj fazi programa “Razvoj sustava digitalno zrelih škola” vrijednoj oko 500 tisuća kuna, financirana je izrada novog čvorišta za Požeško-slavonsku županiju.

Tako su sada na to CARNetovo čvorište spojene mnoge javne ustanove kao što je to Opća županijska bolnica u Požegi.

Jedna od većih donacija CARNeta sadašnjem požeškom Fakultetu je izgradnja i potpuno opremanje suvremene vidoekonferencijske dvorane za udaljeno učenje vrijedne više od 200 tisuća kuna.
Blagdansko raspoloženje dodatno je uljepšano novom donacijom od čak 30 prijenosnih računala, koju je u ime CARNeta uručio njihov predstavnik Dominik Bilušković, a u ime Fakulteta primila prodekanica za nastavu i kvalitetu doc.dr.sc. Verica Budimir.
Dobivena prijenosna računala koristiti će za nastavu, opremanje dodatnih informatičkih kabineta, te poboljšanje standarda studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja.


Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek