Čanglinski učenici objedinili obilježavanje poklada i Valentinova /FOTO/

ČAGLIN – Učenici, učitelji i nastavnici čaglinske Osnovne škole ni ove godine nisu iznevjerili tradiciju obilježavanja poklada i Valentinova. Budući da je ove godine 14. veljače Pepelnica, odnosno početak korizme, odlučili su spojiti završetak pokladnih dana i Dan zaljubljenih.

Učiteljica razredne nastave Željka Peić i pedagoginja Ljiljana Đurčević su bile zadužene za organizaciju i realizaciju ovih događanja. Pomno su planirale kako sve to organizirati. Organizirane su karaoke, maskenbal i ples srca. Prije održavanja manifestacija uredili su sportsku dvoranu.

-Učiteljice razredne nastave sa svojim učenicima marljivo su izrađivale papirnata srca i maske, a učenici osmog razreda, uz pomoć učitelja likovne kulture Roberta Kresine, zanimljive maske kojima smo ukrasili školske panoe. Uz učenike, u ukrašavanju dvorane, puno nam je pomogla asistentica u nastavi Kristina Zelić Ružičić. Odaziv je bio izvan svih očekivanja. Više od 140 učenika se maskiralo i prošetalo sportskom dvoranom. Za pjevanje karaoka se prijavilo dvadesetak učenika, a neki su zbog bolesti izostali. Tako je karaoke pjevalo 15 učenika. Žiri u sastavu učitelj Željko Jaić i učiteljice Marija Kiralj i Ivana Razumović su jednoglasno odlučili da je pobjednik karaoka učenik IV. razreda Marko Kuzmar koji je otpjevao pjesmu Opće opasnosti „Kriva si“. Po reakcijama nazočnih, nagrada – pokal za najljepši glas Valentinovo 2018. godine je zasluženo otišao baš Marku – istakla je pedagoginja Ljiljana Đurđević izražavajući čestitke i svim drugim sudionicima jer nije jednostavno izaći pred publiku, za koje je to bilo prvi put, i zapjevati.

-Nakon karaoka, maskirani učenici su prošetali pred žirijem i kratko se predstavili. S obzirom na veliki broj maskiranih, žiri nije imao nimalo lak zadatak. Nakon vijećanja, predsjednik žirija, učitelj Željko Jaić je objavio pobjednike, u kategoriji dječjih maski 1. mjesto je osvojio učenik VII. razreda Leon Delić, drugo mjesto podijelili su učenik I. razreda Noa Bardač i petašica Iris Šišić, a 3. nagradu je osvojio učenik Ivan Nukić iz VIII. razreda. U kategoriji odraslih maski 1. mjesto pripalo je učiteljici Nikolini Pastuović, za njezinu transformaciju u Olivu, drugo mjesto osvojile su učiteljice razredne nastave Željka Peić, Gordana Ereiz, Ivana Razumović i Ivana Mlakar i vjeroučitelj Krunoslav Pečur za izvrsne kostime veselih Štrumpfova, a treće mjesto pripalo je učitelju Stjepanu Efingeru za kostim bake – dodala je prof. Đurčević.

Tridesetak parova je zaplesalo ples srca koji je također dobro organiziran. Predsjednik žirija je izvlačio papiriće s imenima plesnih parova. Na kraju su na plesnom podiju ostali plesni par Snjeguljica i patuljak. Pokrovitelj nagrade je općina Čaglin koje je nagrade uručio načelnik Dalibor Bardač.

-Zahvaljujemo načelniku i općini Čaglin na podršci koju permanentno pružaju našoj školi. Nakon svih ovih predviđenih aktivnosti učenici i učitelji su spontano nastavili plesati, tako da našem učitelju informatike Daliboru Kovačeviću nije preostalo ništa drugo, nego nastaviti puštati glazbu. Pozitivni komentari nazočnih su nam potvrdili da smo kao i svaki put do sada još jedan dan u školi učinili ljepšim, veselijim i posebnim! Za nas prosvjetare, to je najveća nagrada – zaključila je pedagoginja Đurčević.

0 Comment