Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Čak 247 umirovljenika u Požeškoj županiji radi pola radnog vremena

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Čak 247 umirovljenika u Požeškoj županiji radi pola radnog vremena Požega.eu | Čak 247 umirovljenika u Požeškoj županiji radi pola radnog vremena

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Podaci na kraju siječnja ove godine potvrđuju da je rad u mirovini sve popularniji, što dokazuje i brojka da je čak 27336 umirovljenika bilo zaposleno na pola radnog vremena. Najviše ih se vratilo na radna mjesta, te rade u trgovinama na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikla, te  stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima.

Rad nakon umirovljenja sve je popularniji među domaćim umirovljenicima, što upravo dokazuje i brojka HZMO-a da je 31. siječnja ove godine na pola radnog vremena bilo zaposleno 17805 muškaraca i 9531 žena.

Među tim djelomično radno angažiranim umirovljenicima se nalazi njih 247 koji žive na području Požeško-slavonske županije od kojih je 178 muških i 69 žena. Taj broj se u unazad godinu dana svakoga mjeseca uglavnom kreće iznad od 200.

Gledajući te podatke vidljivo je da je Požeško-slavonska županija sa 247 radno angažiranih umirovljenika pri začelju ove liste, a ispod nje je Ličko-senjska županija sa brojkom 186.

Najviše ih radi u gradu Zagrebu gotovo i to više od 8,3 tisuća osoba, a dalje slijede Splitsko-dalmatinska sa 2947, Primorsko-goranska županija sa 2624, te Istarska županija sa 1917 radno angažiranih umirovljenika.

Na začelju ovih podataka su županije istočne Hrvatske. Virovitička-podravska županija ima 276 umirovljenika koji rade do četiri sata dnevno, te Vukovarsko-srijemska 518.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.