Čaglinski osnovnoškolci sudjelovali u projektu “Ruksak (pun) kulture”

Autor: D.K.

ČAGLIN – Na još jednom u nizu projekata sudjelovali su učenici čaglinske Osnovne škole Stjepana Radića, ovoga puta pod nazivom “Ruksak ( pun ) kulture” na koji su se natječaj prijavili za tekuću školsku godinu. Natječaj raspisuje Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja na koji su prijavljeni čaglinski osnovnoškolci od 1. do 4. razreda, a svrha Programa je ,,poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i slabije povezanim područjima Republike Hrvatske“.

-Svake godine u Program bude uključeno do 100 vrtića, osnovnih i srednjih škola. Ove godine i naši su učenici imali priliku sudjelovati u ovom Programu. Tako su u sportskoj dvorani pogledali desetak animiranih filmova, a nakon projekcije uslijedio je razgovor s gospodinom Martinom Babićem, koji je na Likovnoj akademiji u Zagrebu diplomirao na Odjelu animacije i novih medija. Bilo je puno pitanja, od onih kako se postaje animator, kako se radi uopće animirani film, na koji način se spaja glazba i riječ u animiranom filmu, koje vrste animiranih filmova postoje, tko odabire glumce čije glasove čujemo u animiranim filmovima i sl. – istakla je prof. Ljiljana Đurđević, pedagoginja u čaglinskoj osnovnoj školi.

Jako se dobro moglo vidjeti kako su i gosti bili impresionirani brojnim pitanjima i velikim interesom učenika za određene teme. Nakon projekcije i razgovora 30 učenika je imalo radionicu Izrada optičkih igračaka. Učenici su dobili pribor s kojim će i dalje moći raditi animaciju na satovima medijske kulture.

-Učenici su na kraju jednoglasno zaključili kako je bilo jako zanimljivo i poučno, a veliki pljesak kojim su zahvalili našim gostima to i potvrđuje – zaključila je pedagoginja Đurđević.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot