Čaglinski osnovnoškolci donijeli još jednu u nizu prvih nagrada: Japanski jezik im je skoro kao materinji

Učenici Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin, Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić dokazali su se i osvojili prvo mjesto na 18. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku održanom 31. ožujka u Zagrebu u organizaciji Filozofskog fakulteta i Veleposlanstva Japana u RH.

Poznato je da je čaglinska Osnovna škola Stjepana Radića jedina osnovna škola u Hrvatskoj u kojoj se godinama uči japanski jezik kroz izvannastavnu aktivnost. Čaglinski su se učenici na natjecanju nastupili u kategoriji skupnih nastupa.

Natjecanje je otvorio g.Kazumasa Miyazaki, otpravnik poslova Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, a čaglinsku školu predstavljali su Leon Bolić, Goran Miloš, Dario Pamer i Stanko Panić koji su otpjevali ,,Kad si sretan”. U skupnom nastupu su još nastupile Lara Pečurlić i Ana Uljatovski s pjesmicom ,,Akarui Ohisama” te osmašice Ema Budoš, Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović koje su izvele igrokaz ,,Nevolje jedne tinejdžerice”.

Za nastup ih je za japanski jezik pripremala učiteljica engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović koja također zaslužuje svaku pohvalu

0 Comment