Čaglinska škola na ovogodišnjem LiDraNu u Primoštenu: Predstavila se učenica Ivana Tušek monologom ,,Moja bivša najbolja prijateljica“

Autor: D.K.

ČAGLIN / PRIMOŠTEN – Svaka škola koja je pozvana na Hrvatsku smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva (LiDraNo) takvim pozivom u svakom slučaju mora biti počašćena. Nemaju tu čast, i one škole koje “slove među boljima”, biti pozvanima na jednu takvu smotru u kojoj se ocjenjuju različita učenička stvaralaštva, od literarnog, dramsko-scenskog, novinarskog i radijskog na kojoj se održavaju i stručni razgovori i okrugli stolovi s mentorima i učenicima, pojedincima ili članovima družina.

Privilegiju i veliku čast kao jedina u Požeško-slavonskoj županiji imala je čaglinska osnovna škola sudjelovati na ovogodišnjem LiDraNu u Primoštenu iz koje se škole u scenskom izrazu predstavila učenica Ivana Tušek iz VI. razreda zajedno sa svojom mentoricom pedagoginjom Ljiljanom Đurđević. Ivana je izvela monolog ,,Moja bivša najbolja prijateljica“ koji je nastao prema djelu američkog spisatelja J.M.Ferruzze, a koji je za nastup adaptirala mentorica Đurđević.

-Državna smotra LiDraNo je prilika da učenici i mentori iz svih krajeva Hrvatske razmijene iskustva i pogledaju ono najbolje i najkreativnije kod učenika u literarnom, novinarskom i scenskom izrazu. Uz to, na LiDraNu se predstavljaju i najbolji školski listovi i radijske emisije – ističe pedagoginja Đurđević koja naglašava kako je preponosna jer je čaglinska škola po tko zna koji put prepoznata i vrednovana na državnoj razini te da je cijelom kolektivu škole na čelu sa ravnateljicom Slađanom Švajda veliki poticaj da sa takvim i sličnim aktivnostima nastave i u buduće.

Ovogodišnja Državna smotra LiDraNo održana je u Primoštenu od 20. do 22. ožujka za učenike i mentore osnovnih škola, dok je za učenike srednjih škola i njihove mentore održan od 22. do 24. ožujka.

/Foto: Lj.Đ./

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot