Požega.eu

ČAGLINSKA OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA Ugostili više od tristo motorista moto karavane Prevlaka-Vukovar

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. TOMIĆ
FOTO: OŠ Stjepana Radića, Čaglin

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. TOMIĆ
FOTO: OŠ Stjepana Radića, ČaglinU povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Osnovna škola Stjepana Radića u Čaglinu imala je iznimnu čast ugostiti sudionike moto karavane Prevlaka -Vukovar. Učenici i djelatnici škole te vrtićarci i njihove odgajateljice Rajka Jurčević i Nikolina Barukčić pozdravili su u školskoj sportskoj dvorani dugotrajnim pljeskom i skandiranjem više od 300 motorista.


U kraćem obraćanju nazočne su pozdravili načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, školska ravnateljica Slađana Švajda i organizator događaja školska pedagoginja Ljiljana Đurđević. Osnovnu ideju dala je učiteljica njemačkog jezika Mirta Žiška i, kako se običava reći, zakotrljala se jedna jedinstvena lijepa priča. Okrepu je osigurala škola. Prigodnu recitaciju održali su učenici šestog razreda Patrik Jurić, Jakov Kavicki, Mia Majetić, Lena Mrđenović, Lana Sarajlić i Sara Švajda. Uvježbala ih je učiteljica hrvatskog jezika Nikolina Pastuović.


-Veliku zahvalnost iskazujemo Tomislavu Luciću iz Moto kluba Bulls Pleternica, Nikoli Poljakoviću iz Moto kluba Independent, Đaniju iz Moto kluba Korčula, policijskim službenicima Policijske postaje Pleternica, Danijeli Beretin iz Eko centra Latinovac, Andrijani Plavi iz Udruge „Put, istina i život“ iz Ruševa i djelatnicima čaglinskog „Komunalca“. Ovaj susret nas je naučio koliko je važno pamtiti i pokloniti se žrtvi i Vukovara i Škabrnje, i svih ostalih gradova i mjesta koji su razoreni u Domovinskom ratu. Slava i laka hrvatska gruda svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima uz podsjetnik da se njihova žrtva nikad ne zaboravi-poručila je školska pedagoginja Ljiljana Đurđević.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.