Čaglinska je mala škola koja ostvaruje izvrsne rezultate: Zavidni rezultati učenika u kvizu ,,Koliko poznaješ Hrvatski sabor“

Autor: D.K.

ČAGLIN – Učenici od 6. do 8. razreda čaglinske osnovne škole Dragana Pacina, Tihana Majetić, Maja Stanković, Sara Hrčka, Claudia Pamer i Matej Poljaković sa mentoricom prof. Ljiljanom Đurđević četvrti su put ove godine sujelovali u kvizu ,,Koliko poznaješ Hrvatski sabor“. 

-Taj je kviz namijenjen učenicima od 6. do 8. razreda osnovnih škola. Iz svake škole se mogao prijaviti po jedan tim u kojem su bila tri učenika i tri njihove zamjene. Natjecanje je bilo online. Učenici su odgovarali na 30 pitanja iz povijesti Hrvatskog sabora. Pitanja su proizlazila iz Plana i programa povijesti za 6.,7. i 8. razred, a povezana su i s Kurikulom građanskog odgoja. Vrijeme rješavanja je bilo 30 minuta. Osim točnih odgovora, računala se i brzina rješavanja zadataka – ističe prof. Đuđević.

Gledajući na kviz takve vrste kronološki čaglinski su osnovnoškolci bili 2014. godine 52., a godinu poslije – 2015. osvojili su 35. mjesto. Prošle 2016. godine bili su 26., da bi ove godine u veoma jakoj konkurenciji osvojili izvrsno 6. mjesto.

Važno je napomenuti kako su vrlo male razlike u broju bodova, na primjer prvo mjesto osvojio je tim OŠ Vežica iz Rijeke s 88 bodova, a mi, kao šesti, imali smo 83 boda – dodala je prof. Ljuljana Đurđevič naglašavajući kako je osim bodovanja timova, Stručno povjerenstvo objavilo i imena prvih pet pojedinaca koji su najtočnije i najbrže odgovorili na svih 30 pitanja, među kojima je na visokom mjestu učenica 8.a razreda Tihana Majetić koja je na tom državnom natjecanju osvojila izvrsno 2. mjesto.

U priprem i za vrijeme natjecanja svoj doprinos dala je i tajnica osnovne škole Čaglin Marija Krajtner i pripravnik Dominik Ribičić koji također imaju zasluga na postignutim rezultatima.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: