Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
JUDAŠI U DUBROVNIKU

Čaglinci donijeli tri medalje sa Jadrana – Ivona Švajda zlatnu, te Iva Čančar i Ivano Bošnjak brončane

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Čaglinci donijeli tri medalje sa Jadrana – Ivona Švajda zlatnu, te Iva Čančar i Ivano Bošnjak brončane Požega.eu | Čaglinci donijeli tri medalje sa Jadrana – Ivona Švajda zlatnu, te Iva Čančar i Ivano Bošnjak brončane

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prošla subota je za judaše JK Slavonac i njihove obitelji bila rezervirana za male ekrane, točnije praćenje Prvenstva Hrvatske za uzrast do 14 godina u Dubrovniku na koje je otputovalo pet judaša: Iva Čančar, Nemanja Đukić, Rafael Ćosić, Ivano Bošnjak i Ivona Švajda.


Svi su oni osvajači velikog broja medalja s turnira, ali Prvenstvo Hrvatske je jedanput godišnje što stvara dodatno opterećenje prije svakog izlaska na borilište. Ovo prvenstvo zbog ozljede na borilište nije izašla Ella Lukas, što ju nije spriječilo da svojim prijateljima da podršku iz prvih redova zajedno sa svojom obitelji. Svih pet judaša intenzivno se pripremalo kroz posljednja tri mjeseca, te ih nisu obeshrabrile ni viroze koje su ih zahvatile pred prvenstvo.


Sve borbe odradili su odlično. Iva, Nemanja i Rafael su „ulazno“ godište u ovom uzrastu i pravo natjecanja u njemu imaju i sljedeće godine. Bez obzira na navedeno, Iva je upisala tri pobjede i jedan poraz i osvojila brončanu medalju. Rafael je odlično započeo natjecanje pobjedom, te na kraju završio na petom mjestu s ostvarene tri pobjede i dva poraza, korak do brončane medalje.


Bez obzira na poraz u borbi, Nemanji je ovo bilo veliko iskustvo i sigurno će sljedeće godine doći zasluženi rezultat. Posljednji na borilišta izlaze Ivano i Ivona kao iskusniji borci ove peteročlane ekipe i oboje su se borili u najbrojnijim kategorijama ovog natjecanja. Ivano odrađuje odlične tri borbe za redom, ali u polufinalu nakon duge i neizvjesne borbe izlazi s porazom. U posljednjoj borbi, uvjerljivim i sigurnim nastupom, pobjeđuje i osvaja brončanu medalju.


Ivoni je ovo drugi nastup na Prvenstvu RH, ali nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta postavila je cilj stati na najviše postolje. U borbe ulazi sigurna i smirena, odrađuje odlično sve četiri borbe i osvaja zlatnu medalju.
(


Svima okupljenima se obratio prigodnim riječima zahvalivši se svima od vozača Maria i Vjeke, obitelji Lukas koja nam je bila velika podrška u Dubrovniku, svim roditeljima koji su sudjelovali u organizaciji dočeka te svima onima koji su ih dočekali.


Zahvale idu i načelnicima, gospodinu Daliboru Bardaču(Općina Čaglin) i Tomislavu Trtanj(Općina Podcrkavlje), koji podržavaju rad kluba i omogućuju sudjelovanje na ovako velikim natjecanjima, pa makar oni bili i stotinama kilometara daleko.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.