Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Cabernet sauvignon vinarije Markota iz Pleternice šampion u kategoriji crnih vina

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: Vinarija Markota

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Cabernet sauvignon vinarije Markota iz Pleternice šampion u kategoriji crnih vina Požega.eu | Cabernet sauvignon vinarije Markota iz Pleternice šampion u kategoriji crnih vina

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: Vinarija Markota

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na prošlotjednom ocjenjivanju vina u sklopu manifestacije „27.Oriovita“ u Oriovcu, u jakoj konkurenciji vinara iz cijele Slavonije i Baranje, na kojoj su između ostalih kategorija ocjenjivana i crna vina, a šampionsko mjesto pripalo je vinariji Markota iz Pleternice sa Cabernet sauvignonom iz berbe 2018. Ovu poznatu manifestaciju organizirala je Udruga voćara i vinogradara Općine Oriovac, a bilo je 90 uzoraka vina iz cijele Slavonije, od Novske do Iloka.


-To moćno crno vino već je godinama prepoznato kod vinoljubaca kao sinonim za kvalitetu, a sad je dobilo i potvrdu od vinske struke. Cabernet sauvignon berbe 2018. je odnedavno na tržištu, a već osvaja medalje. U vinu se isprepliću primarne arome zrelog bobičastog voća i prekrasnog bouqueta (bukea) dobivenog odležavanjem u bačvicama od slavonskog hrasta. Na okus je vino snažno i elegantno, s dugim završetkom-naglašava tehnolog Franjo Markota , napominjući kako je to vino tek na početku života, iako je berba 2018. , a s godinama će biti samo bolje.


Na istom natjecanju u Oriovcu u kategoriji bijelih vina odličan uspjeh su postigli i Graševina 2023. i Chardonnay 2020. vinarije Markota, osvojivi zlatne medalje. Ove medalje pokazuju sav potencijal položaja Starac i Klikun, koji mogu dati vrhunska, svježa i pitka te bogata, kompleksna i odležana vina.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.