Bzenica očekuje najbolje hrvatske strijelce u trapu i parkuru

Autor: Jelenko Topić

DSC_1390BZENICA/PLETERNICA – Lovačko strelište po olimpijskim pravilima u Bzenici pokraj Pleternice ovog je vikenda poprište 21. Državnog natjecanja lovaca u streljaštvu (discipline trap i parkur), no paralelno s njime tu se održava revijalno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza (ekipe Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskih šuma, zatim poljoprivrednih i šumarskih fakulteta), te međunarodni susret hrvatskih i slovenskih lovaca.

 U petak su treninzi strijelaca, zatim u subotu od 9 sati otvorenje prvenstva i nove streljane, te dio natjecanja, a u nedjelju se nastavljaju natjecanja kako bi u poslijepodnevnim satima bili proglašeni ekipni i pojedinačni pobjednici, te dodijeljene nagrade.

Prošlogodišnji pojedinačni državni prvak Stjepan Cvitković iz Splitsko-dalmatinske županije podići će na jarbol državnu zastavu prije čina otvaranje prvenstva, a ovom prigodom svečano će se otvoriti novoizgrađeno strelište na nepokretnu metu tj. za puške sa užljebljenim cijevima gdje će se također revijalno okušati strijelci, dok ta disciplina dogodine ulazi u natjecanje za državno prvenstvo.

-Osim sportskog dijela i nastupa ekipa svih 20 hrvatskih županija i grada Zagreba, očekujem dosta lovačkih druženja, te susreta starih poznanika i lovačkih prijatelja, jer će ovo biti prilika za uspostavu novih kontakata lovaca iz svih dijelova zemlje, kao i za dogovore pred nove lovove, ali i za zanimljive lovačke priče – kaže Zdravko Vujnović, potpredsjednik HLS-a i  predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je treću godinu zaredom domaćin ovog prvenstva, a proglašen je i najboljim organizatorom lovačkih natjecanja u RH.

Njegova su očekivanja da će na novom strelištu, okušati snage ekipe svih županijskih saveza, ali i gosti iz susjedne Slovenije s čijim savezom HLS ima dugogodišnje prijateljske odnose.

-Naša dva prijateljska saveza tradicionalno se susreću u Slavoniji, jačamo suradnju i međusobne odnose unatoč nekim prijeporima na državnoj razni- nastavlja Vujnović.

DSC_1459-Ovogodišnjim ulaganjem u novu streljanu, te betonsku podlogu i nadstrešnice što stoji više od 300 tisuća kuna strelište u Bzenici, uz koju je i lovačka kuća pleterničkog LD „Šljuka“, zaokružena je cjelina, te su na njoj moguća održavanja  natjecanja u svim disciplinama lovačkog streljaštva predviđena zakonskim propisima uključujući i ona na međunarodnoj razini – zaključio je Zdravko Vujnović. Po svim karakteristikama ona je jedinstvena je u našoj zemlji, te na širim prostorima, a stručnjaci procjenjuju da se vrijednost streljane sa pratećim sadržajima kreće iznad tri milijuna kuna.

DSC_1456  DSC_1384DSC_1373  DSC_1374

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot