Bzenica očekuje najbolje hrvatske strijelce u trapu i parkuru

Autor: Jelenko Topić

DSC_1390BZENICA/PLETERNICA – Lovačko strelište po olimpijskim pravilima u Bzenici pokraj Pleternice ovog je vikenda poprište 21. Državnog natjecanja lovaca u streljaštvu (discipline trap i parkur), no paralelno s njime tu se održava revijalno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza (ekipe Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskih šuma, zatim poljoprivrednih i šumarskih fakulteta), te međunarodni susret hrvatskih i slovenskih lovaca.

 U petak su treninzi strijelaca, zatim u subotu od 9 sati otvorenje prvenstva i nove streljane, te dio natjecanja, a u nedjelju se nastavljaju natjecanja kako bi u poslijepodnevnim satima bili proglašeni ekipni i pojedinačni pobjednici, te dodijeljene nagrade.

Prošlogodišnji pojedinačni državni prvak Stjepan Cvitković iz Splitsko-dalmatinske županije podići će na jarbol državnu zastavu prije čina otvaranje prvenstva, a ovom prigodom svečano će se otvoriti novoizgrađeno strelište na nepokretnu metu tj. za puške sa užljebljenim cijevima gdje će se također revijalno okušati strijelci, dok ta disciplina dogodine ulazi u natjecanje za državno prvenstvo.

-Osim sportskog dijela i nastupa ekipa svih 20 hrvatskih županija i grada Zagreba, očekujem dosta lovačkih druženja, te susreta starih poznanika i lovačkih prijatelja, jer će ovo biti prilika za uspostavu novih kontakata lovaca iz svih dijelova zemlje, kao i za dogovore pred nove lovove, ali i za zanimljive lovačke priče – kaže Zdravko Vujnović, potpredsjednik HLS-a i  predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je treću godinu zaredom domaćin ovog prvenstva, a proglašen je i najboljim organizatorom lovačkih natjecanja u RH.

Njegova su očekivanja da će na novom strelištu, okušati snage ekipe svih županijskih saveza, ali i gosti iz susjedne Slovenije s čijim savezom HLS ima dugogodišnje prijateljske odnose.

-Naša dva prijateljska saveza tradicionalno se susreću u Slavoniji, jačamo suradnju i međusobne odnose unatoč nekim prijeporima na državnoj razni- nastavlja Vujnović.

DSC_1459-Ovogodišnjim ulaganjem u novu streljanu, te betonsku podlogu i nadstrešnice što stoji više od 300 tisuća kuna strelište u Bzenici, uz koju je i lovačka kuća pleterničkog LD „Šljuka“, zaokružena je cjelina, te su na njoj moguća održavanja  natjecanja u svim disciplinama lovačkog streljaštva predviđena zakonskim propisima uključujući i ona na međunarodnoj razini – zaključio je Zdravko Vujnović. Po svim karakteristikama ona je jedinstvena je u našoj zemlji, te na širim prostorima, a stručnjaci procjenjuju da se vrijednost streljane sa pratećim sadržajima kreće iznad tri milijuna kuna.

DSC_1456  DSC_1384DSC_1373  DSC_1374

Više iz kategorije