Smotra crkvenog pučkog pjevanja koju će okruniti banjalučki biskup msgr. dr. Franjo Komarica predvoditelj svečanog misnog slavlja

Autor: DK

blankBUK – Treću godinu za redom, 5.kolovoza 2017. godine o blagdanu Gospe Snježne, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva “Svilenka” iz Buka bit će organizirana Smotra pučkog crkvenog pjevanja koja je kao takva jedinstvena manifestacija na požeško-slavonskim prostorima.

Program će započeti u 18 sati kada će se iz župnog dvorišta u Buku zaputiti procesija prema župnoj crkvi sv. Jurja noseći kip Gospe Snježne kojoj se mnogi vjernici utječu moleći ju za zagovor kod Nebeskog Oca.

Uz domaćine KUD Svilenku na smotri će u župnoj crkvi nastupiti Ženska pjevačka skupina Bećaruše iz Podvinja, Ženska pjevačka skupina “Vranovke” iz Bukovlja, Izvorna pjevačka skupina “Semeljačke snaše” iz Semeljaca pokraj Đakova, članovi KUD-a “Slavonija” iz Starog Topolja te Muška pjevačka skupina “Grabarčani” iz Grabarja.

Kroz pjesme i napjeve posvjedočiti će se tradicija štovanja Nebeske majke Marije pjevajući njoj u čast o blagdanu Gospe Snježne.

Smotru i pjevanje okrunit će svečano Euharistijsko slavlje koje će predvoditi uvijek rado viđeni gost msgr.dr. Franjo Komarica banjalučki biskup koji će u homiliji misnog slavlja nešto više progovoriti o Nebeskoj Majci i njenoj ulozi u današnjem svijetu.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića