Budimir među 8 gradonačelnika koji su dobili više od 70 posto glasova birača: Jedan od najmlađih, ali i najuspješnijih

Autor: D.K.

POŽEGA / KUTJEVO  – Rijetki su kandidati za gradonačelnike koji su već u prvom krugu dobili 70 i više posto glasova svojih birača. Takvih je u Hrvatskoj samo osam, a među njima je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva, koji je dobio 77,85 posto. Vlast u gradu Kutjevu je i do sada bila više nego stabilna i prema svemu sudeći tako će biti i u narednom periodu jer je HDZ sa koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću dobio gotovo 62 posto.

Kada je prvi puta u travnju 2014. godine Budimir izabran za gradonačelnika Kutjeva, neki su bili skeptični. Smatrali su da se tada 27-godišnjak neće moći nositi s dubiozama koje je ovom gradu ostavio dotadašnji gradonačelnik, kao ni s političkim oponentima koji su već imali puno više “utakmica u nogama”.  Vrlo brzo Budimir se uhvatio u koštac s problemima, grad vodi odlično surađujući sa stranačkim , ali i drugim političkim opcijama, poznato je da je smanjio plaće u gradskoj upravi i u gotovo rekordnom roku riješio višemilijunske dugove grada. Ovo je očito bilo dovoljno njegovim sugrađanima da mu daju povjerenje i za naredni mandat.

Uz Josipa Budimira više od 70 posto glasova birača u prvom krugu dobio je gradonačelnik Krka Darijo Vasilić Novigrada Antonio Milos te Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika. Više od 70 posto dobila je i gradonačelnica Zlatara Jasenka Augeštan Pentek kao i Dinko Burić, gradonačelnik Belišća te Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade i Tomislav Klarić gradonačelnik Bakra.

Za takve, više nego dobre zaslužan je rad i odgovornost u proteklom mandatu. Očigledno je da su ti kandidati opravdali povjerenje svojih birača ali i pridobili nove. Hoće li oni, kao novi gradonačelnici koji su dobili povjerenje građana za naredni mandat od četiri godine ostati i dalje odgovorni, prizemni i obzirni prema svojim sugrađanima ostaje na medijima da to prate. Ne bi trebalo sumnjati niti u njihovo poštenje i korektnost, ali ipak vrijeme će veoma brzo pokazati krije li se nešto drugo iza njihovih lica.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek