Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR U OSIJEKU: Pobjednik Grgur Dulić, drugi Zoran Ljikar (ŠK Požega), treći Stjepan Damjanović (ŠK Vina Markota)

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: Osječki šahovski savez

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR U OSIJEKU: Pobjednik Grgur Dulić, drugi Zoran Ljikar (ŠK Požega), treći Stjepan Damjanović (ŠK Vina Markota) Požega.eu | BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR U OSIJEKU: Pobjednik Grgur Dulić, drugi Zoran Ljikar (ŠK Požega), treći Stjepan Damjanović (ŠK Vina Markota)

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: Osječki šahovski savez

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na šestom po redu pojedinačnom brzopoteznom turniru Osječkog šahovskog saveza u Šahovskom domu Zrinjevac u Osijeku sudjelovala su 33 igrača iz Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije te iz inozemstva (Novi Sad, Srbija). Osim gostiju iz susjedne države, nastupili su brojni igrači iz šahovskih klubova s područja Požeštine (Požega, Pleternica, Brestovac) te iz Trpinje, Višnjevca, Čepina i Osijeka. Tehnički organizator turnira, koji je prvi put poprimio međunarodni karakter, bio je Šahovski klub „Ferit Osijek“. Igralo se 9 kola po švicarskom sustavu s tempom 30 minuta po igraču, uz dodatnih 5 sekundi za svaki odigrani potez.

Poslije zanimljivih partija i završnica, pobjednik je MK Grgur Dulić, član Šahovskog kluba »Ernestinovo« iz Ernestinova, koji je bez poraza osvojio 7,5 bodova. Drugo mjesto zauzeo je MK Zoran Ljikar (7) iz ŠK „Požega“, a treće mladi daroviti MK Stjepan Damjanović (7) iz ŠK „Vina Markota“ iz Pleternice. Osim ovih igrača, nagrađeni su još četvrtoplasirani Branko Ćopić (7) iz ŠK „Trpinja“ i petoplasirani Božo Drmić (6,5) iz ŠK „Ferit Osijek“. Najbolji nagrađeni igrač do 20 godina bio je Fran Topalić (5) iz ŠK Ferit Osijek“. Nagrade je uručio Zvonko Horvat, predsjednik Osječkog šahovskog saveza.

Treba napomenuti da su se među deset najboljih igrača plasirali FM Branimir Miljević iz Požege, koji je osvojio sedmo (5,5) i četvrtokategornik Pejo Martić (5) iz ŠK „Brestovac“, koji je zauzeo deveto mjesto. Sudački posao korektno je odradio županijski sudac Nenad Mrkonjić iz Osijeka.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.