Brojni obožavatelje legendarnog Tome Zdravkovića uživali slušajući njegove pjesme u izvođenju vrsnih svirača [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Tri desetljeća nakon smrti legendarnog pjevača Tome Zdravkovića njegove pjesme i dalje žive, a obožavatelji ih s nestrpljenjem žele slušati, ali i zapjevati. To je pokazala i Večer s Tomom održana u restoranu Zlatni Lug uz veliki broj ljubitelja njegova djela. Čini se da mu je popularnost porasla nakon snimanja i prikazivanja igranog filma Toma koji puni dvorane u niz zemalja.

Ideju za ovu glazbenu večer zajednički su osmislili harmonikaš Bruno Mršić iz Golobrdaca i vlasnik Zlatnog Luga Leo Pandžić, a Mršić je zajedno sa dečkima iz tamburaškog sastava Žute dunje iz Cernika formirao ekipu svirača i pjevača koji su tijekom nekoliko proba uvježbali tridesetak zdravkovićevih pjesama, te ih izveli u ovoj prigodi uz puno odobravanje posjetitelja.

Tu su se čule mnoge znane Zdravkovićeve pjesme kao što su Dotak’o sam dno života, Danka, Odlazi, odlazi, Sliku tvoju ljubim, Ej Branka, Branka, Dal’ je moguće, Kafana je moja sudbina i druge. Uz dio svirača Žutih dunja pridružili su im se klarinetista, te klavijaturista tako da je večer šest glazbenika besprijekorno odradilo dok su pjesme pjevali Matija Petrić i Mario Peterman, također momci iz Žutih dunja.

Zdravković je bio vrlo popularan pjevač, ali i poznat i kao skladatelj i tekstopisac za druge izvođače. Po stilu on nije bio klasičan pjevač narodnih pjesama već je njegov repertoar jedna zanimljiva mješavina šansonjerskog, romskog i boemskog stila po čemu je ostao prepoznatljiv.

Toma Zdravković je rođen 1938.,a umro 1991. godine.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot