Brojni izleti, nabava zimnice i zabavne večeri

Matica-umirovljenika logoPOŽEGA – Matica umirovljenika grada Požege sa oko 250 članova kontinuirano provode brojne aktivnosti za članstvo počevši od nabave zimnice i ogrjevnog drveta povoljnim uvjetima i  na otplatu, pa do zabavno-rekreativnih sadržaja.

-Od početka godine imali smo tri izleta i to u Mariju Bistricu, Tordince i Pečuh, a na svaki je pošlo pedesetak članova- kaže predsjednica Željko Perutka dodajući da do kraja godine planiraju još barem tri izleta.

Zbog niskih mirovina umirovljenicima ovog kraja mnogo znači nabavka ogrjevnog drveta i zimnice pod povoljnim uvjetima.

-Za slijedeću zimu smo kupili 470 prostornih metara ogrjevnog drveta koje umirovljenici otplaćaju u šest rata, a uskoro ćemo za naše članove osigurati dovoljne količine krumpira i luka što će moći otplaćivati u tri rate- nastavlja nam predsjednik požeške Matice umirovljenika Željko Perutka. Uključujuju se u sve aktivnosti na razini Požeško-slavonske županije i šire. Imaju mješoviti pjevački zbor umirovljenika sa 17 članova, te prateću glazbene sekciju, a oni često nastupaju u različitim prigodama. Sada se pripremaju za nastup ove jeseni na županijskim susretima umirovljenika. Uz to često se organiziraju zabavne večeri u dvorani „Sara Babin Vir“ u Požegi koje okupe više od 200 umirovljenika koji na tim priredbama povoljno dobiju večeru i glazbeni sastav koji im svira cijele noći. Ove godine imali su tri takve večeri, a do kraja godine će uslijediti još toliko.

Požeški umirovljenici ostvaruju i dobre sportske rezultate pa su na županijskim susretima u Brestovcu bili drugi u kuglanju i šahu, te ukupno zauzeli treće mjesto. Zapažen je i nastup žena u pikadu na natjecanjima u Pleternici i Jakšiću.

0 Comment

Send a Comment