Brojni gosti iz Hrvatske i inozemstva na proslavi “Vincelova” kod dr. Branka Mihalja /FOTOGALERIJA/

KUTJEVO – Obilježavanje početka radova u vinogradu došli su obilježiti i svog prijatelja dr. Branka Mihalja iz Kutjeva, posjetiti brojni prijatelji, gosti i rodbina kako iz Hrvatske tako i inozemstva. 
 
Sve je njih na samom početku prvog ovogodišnjeg orezivanja i blagoslova loze pozdravio domaćin Branko koji se svima zahvalio na dolasku. 
 
Lozu je blagoslovio i Božji blagoslov zazvao mjesni kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić.
 
Između ostalih gostiju uz gradonačelnika Kutjeva na proslavi ” Vincelova” kod dr. Mihalja bio je i načelnik općine Posušje Branko Bago sa suradnicima i dr. 
 
Vinogradarstvo Mihalj inače na zasađenim površinama u najvećem je dijelu ima zastupljenu sortu graševine. Prisutne su i druge sorte poput rajnskog rizlinga, traminca….
 
-Graševina je najčešća naša sorta i uvijek idemo da dobijemo od nje vrhunsko vino. Upravo graševinu moramo pokazivati i govoriti da se ona najbolje osjeća u Kutjevu i ovom podneblju. Upravo se na ovim predjelima Mačevo brdo, Vidim, Venje, Mitrovac, Vinkomir, Hrnjevac graševina najbolje osjeća, ima najbolji i najkvalitetniji urod kao i na svim područjima ispod Krndije – naglašava dr. Mihalj.
 
Između ostalih sorti u vinogradu obitelji Mihalj ima i cabernet sauvignona, merlota, muškat ruže i portugizca. 
 
Uz dobru vinsku kapljicu za goste i uzvanike u vinogradu je bila priređena bogata gastro ponuda starih tradicijskih jela. Odjekivali su i zvuci tamburice uz milozvučne glasove mladih članova tamburaškog sastava De Gotho. 
 
 
 
 
 

0 Comment