Brojne funkcije i hrabrost za komentare, ali uz masne naknade

Autor: D.K.

Dražen Muljević

POŽEGA – Interesantno je da se potpredsjednik Gradskog vijeća grada Požege Dražen Muljević upustio komentirati i izražavati nezadovoljstvo zbog toga što njegova osoba nije, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, izabrana za člana Savjeta mladih grada Požege. Pitanje je koje mnogi postavljaju i koji su nam se obratili pitajući se da li on uopće zna tko su sve njegovi članovi jer kako vodi službenu evidenciju i kako poštuje zakonske odredbe prilikom upisa u “Registre udruga i političkih stranaka” sve to dobro i prolazi, a pravo je čudo da može uživati povjerenje građana koji su mu povjerili svoj glas, odnosno stranci koju zastupa i čiji je član.

Velika je hrabrost gospodina Muljevića što se uopće upustio u raspravu o Savjetu mladih, a istovremeno zaboravlja ili se pravi da je zaboravio, kako se baš on istovremeno vodi kao “nekakav tajnik” Vijeća mladih grada Požege u kojemu je istekao mandat za izabranu funkciju još 2003. godine. Udruga se još uvijek vodi da je aktivna samo nije poznato na temelju koje zakonske osnove. Može se postaviti i pitanje moralnosti osoba u imenu Dražena Muljevića kako to da ne reagira i da za tu udrugu pokrene gašenje ili da potakne održavanje potrebite skupštine kako bi imala onu svoju pravnu zakonsku osobnost. Da, u toj se Udruzi još uvijek vodi u registru aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća Dražen Muljević koji bi trebao biti uzor barem onim građanima koji su mu povjerili i dali svoj glas kako bi bio izabran na političku funkciju. O vjerodostojnosti onoga o čemu smo pisali kao dokaz dostavljamo prikaz podataka koji su javno dostupni u Registru udruga.

 

Slučajno ili ne gospodin Muljević se vodi u još jednoj udruzi, ali ovoga puta kao predsjednik. Radi se o Udruzi za promicanje civilizacijskih i kulturnih vrijednosti “Požežani”. Ili je greška ili slučajnost ali i u toj udruzi kojoj je na čelu Dražen Muljević istekao mu je mandat kao predsjedniku i to 18.kolovoza 2014. godine. Opet bi se mogla postaviti brojna pitanja na koja bi bilo teško dobiti zadovoljavajući odgovor. I jedna i druga udruga registrirane su na adresi koliko se može zaključiti na kojoj je njegovo prebivalište i njegov stan.

Što se tiče političkog angažmana i tu je vidljivo kako gospodin Muljević zaista voli čelna mjesta. Sve bi to bilo u najboljem redu kada bi ta stranka bila na zakonit način registrirana za koju se “predstavlja” da je predsjednik Podružnice Požega. U Registru političkih stranaka nije vidljivo i ne može se pronaći da podružnica kojoj je on na čelu registrirana i evidentirana.

Uz sve to veoma su drage i fotelje potpredsjednika Gradskog vijeća sa solidnim mjesečnim financijskim primanjima, a ne treba zaboraviti niti udobnu fotelju također sa prihvatljivim primanjima u tvrtki Komunalac gdje je član nadzornog odbora.

Financijska stabilnost “slučajno ili ne” osigurana je i za bivšu suprugu Dražena Muljevića koja je prošle godine zaposlena u tvrtki Tekija što također ima pozadinu u rješavanju obiteljskih prilika ili bolje reći neprilika o kojima se u gradu javno govori.

O moralnosti i odgovornosti prema društvu, biračima ali i prema zakonu i zakonodavstvu čiji je gospodin Muljević na neki način i predstavnik ne treba trošiti mnogo riječi jer je sve jako dobro vidljivo i evidentno.

Nastavak slijedi…….. 

Više iz kategorije