Brojne folkloraše sa otvorene pozornice rastjerala kiša /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

BEKTEŽ – Pod pokroviteljstvom grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije Kulturno-umjetničko društvo Bektež organiziralo je svoju tradicionalnu godišnju folklornu priredbu 21. Bekteške susrete koji su okupili  osam folklornih i pjevačkih skupina iz različitih dijelova naše zemlje, te susjedne Bosne i Hercegovine.

Smotri je na otvornom prostoru uz pozornicu prethodila izložba tradicionalnih jela koja su pripremila gostujuća društva, a odlukom stručnog povjerenstva ravnopravne nagrade dobili su KUD „Seljačka sloga“ iz Gajića u Baranji i KUD „Obreška!“ iz Donje Obreške pokraj Kloštar Ivanića.

Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana

Sudionike je pozdravio predsjednik KUD Bektež Duško Bijelić, a otvorio ju je prigodnim riječima zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović.

-Hvala svima koji sudjeluju na čuvanju kulture i tradicije svojih krajeva jer je to obaveza svih nas – kazao je Jakopović. Još su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić, zamjenici gradonačelnika Kutjeva i Požege Ivica Malnar i Ferdinand Troha, izaslanica požeškog župana Ana Pirović i drugi.

Dio folkloraša i pjevača je nastupio, no dio nije jer je kiša nakon nekoliko izvedbi prekinula priredbu koja se održavala na otvorenoj pozornici.

Uz domaći KUD Bektež kojega je predstavljala mješovita pjevačka skupina tu su gostovali KUD „Jasen“ iz Šaptinovaca, KUD „Paklenica“, KUD „Una“ iz Bosanske Dubice, “Seljačka sloga“ iz Gajića, KUD „Obreška“, KUD „Palična“ iz Severina, te muška pjevačka skupina „Paorija“ iz  Tordinaca kraj Vinkovaca.

Više iz kategorije