Brojne aktivnosti u svrhu unapređenja struke

Autor: D.M.

POŽEGA – O onome što su radili tijekom prošle i što planiraju u ovoj godini dogovorili su se članovi Društva arhitektonskih i građevinskih inžinjera i tehničara iz Požege na godišnjoj izvještajnoj skupštini. Da se u ovom strukovnom Društvu dobro radilo proteklih godina potvrđuje i interes za pristupanju novih, mlađih članova. Tako je pristupnice potpisala njih šestoro.

Kratko i sadržajno o aktivnostima i planovima Udruge je govorio Zoran Fumić, predsjednik požeških građevinaca. Požežani su sudjelovali u radu seminara o zelenoj gradnji u oraganizaciji republičke udruge. Tema je bila „Zašto graditi zeleno?“ s ciljem da se obrazlože razlozi gradnje uz upotrebu novih i ekolški prihvatljivih građevinskih materijala.

Uz  dosta napora i uz pomoć slavonsko brodske Udruge organiziran je vrlo zanimljiv obilazak sajama BAU u Münchenu. Cilj puta je bio upoznavanja sa najsuvremenijim pristupom građenju te najnoviji građevinski materijali. Tako su u Münchenu posjetili izuzetno suvremeno građenu crkvu Herz Jesus. Uz put je bio organiziran i posjet Salzburgu. Članovi su se i stručno osposobljavali na nekoliko skupova u Hrvatskoj. Između ostalog, Požežani su sudjelovali u radu na seminaru koji je u organizirale kolege iz Slavonskog Broda na temom „Aktualna građevno-tehnička regulativa“.

U daljnjem radu najavljena je ponovno otvaranje domene „dagit-pozega.hr“ čime se želi postići bolje informiranje čalnova i njihova suradnja. Također će članovi Udruge sudjelovati u radu krovne udruge u Zagreba a pratit će se stručni skupovi i događanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Skupština je iskorištena i za razmjenu informacija o aktelnim pitanjima u radu jer su na njoj bili prisutni predstavnici županijskih institucija zaduženih za građevinarstvo.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek