Brojna rodbina, prijatelji, vatrogasci i planinari uveličali odlazak Slavka Lončarevića u mirovinu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Dvorana Vatrogasnog doma u Zakorenju bila je premalena da primi sve rođake, prijatelje, radne kolege, vatrogasce, planinare i druge koju su došli proslaviti odlazak dugogodišnjeg zaposlenika požeške Kaznionice i društvenog radnika toga sela Slavka Lončarevića u zasluženu mirovinu.

Bilo ih je tu blizu 200, a najbrojniji su bili oni s posla na čelu sa upraviteljem Kaznionice Zvonkom Leopoldovićem, mještani među kojima je bio i načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić, planinari zajedno sa predsjednikom požeškog Sokolovca Brunom Horvatom, te vatrogasci uz koje je bio Josip Ašenbrener, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine kojoj pripada DVD Zakorenje na čelu kojega je upravo Lončarević.

A on je tome selu mnogo dao. Bio je predsjednik Mjesnog odbora dugo godina, organizirao niz događanja u selu uključujući i nekad poznati festival pjevača-amatera, a sada je uz predsjednikovanje u DVD-u još i voditelj Sekcije Kapavac  požeških planinara. Teško je nabrojati široke aktivnosti koje je organizirao Lončarević okupljajući mještane, kao i susjede iz okolnih sela kao što su još Tisovac i Drežnik tamo preko brda ka Novoj Gradiški! Među ostalim tu je ugostio i predsjednika države Ivu Josipovića!

-Hvala svima na dolasku i lijepim riječima – kazao je vidno uzbuđeni Slavko koji nakon više od 30 godina rada plovi mirnijim vodama. Sigurni smo da mu ni u mirovini neće biti dosadno jer uz planinarenje ima sadržaja koji će motivirati njegov nemirni duh i stalno kretanje među ljudima.

Kolege s iz Kaznionice su mu uručili darove, a zahvalu na suradnji i predanom radu uz želje za sreću i zdravlje uputio je Bruno Horvat u ime planinara.

Uz dobru hranu i odabrana pića svirali su i pjevali članovi nekad popularnog sastava ovih krajeva 2+2 iz gradiškog kraja, koje Slavko poznaje još iz rane mladosti. Tako je bilo veselo do kasno u noć uz niz pjesama ponajviše onih iz starih vremena, a mnogi uz zaplesali uz sviranje trojke u poznijim godinama.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek