Broj lovaca na istoj razini – Požežani uspješni domaćini svetkovine Sv. Huberta i državnog prvenstva strijelaca

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije tijekom prošle godine brojao je u prosjeku 1358 lovaca, a bitno je naglasiti da je u odnosu na prethodnu godinu članstvo u prosjeku ostalo na  istoj razini.

-Proteklu godinu obilježila je pandemija virusa Covid 19  radi čega se i plan aktivnosti nije bio u mogućnosti slijediti te je većina lovnih i društvenih aktivnosti izostala – ističe predsjednik tog Saveza Branko Bertelović dodajući da se lovozakupnici nastavili slati svoje članove na osposobljavanja za lovnika kako bi ispoštovali izmjene i dopune Zakona o lovu vezano za lovnike, te je ukupno osposobljeno 112 lovnika s područja županije, a osposobljavanje će se nastaviti i dalje.

-Nastavili smo projekt Sigurnost u lovu u suradnji s Policijskom upravom Požeško-slavonskom, predavanjima za policajce koja je imao  dopredsjednik saveza Denis Milošević kao i  predavanjima ovlaštenih policijskih službenika za članove pojedinih lovačkih društava, što će se nastaviti i ubuduće uz  ažuriranje podataka o odgovornim osobama lovozakupnika, te zemljovida državnih i zajedničkih lovišta, što smo odradili i sa službom 112 – nastavlja Bertelović.

U sklopu obilježavanja Sv. Huberta, zaštitnika lovaca održana je misa u katedrali Sv. Terezije Avilske  uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera, a požeški lovci  su po drugi put  bili domaćini zajedničke proslave tog blagdana za cijeli Hrvatski lovački savez koja je zbog pandemije organizirana u manjem obimu tj. samo za članove Izvršnog odbora i drugih tijela Hrvatskog lovačkog saveza, a te članice požeškog saveza. Kroz prošlu godinu zbog Covida  izdane su smo 44 iskaznice za strane lovce, dana je  pomoć lovačkih udruga Caritasu i Crvenom križu (meso divljači i dr.), kao i ostalim udrugama i  pojedincima, te su ugošćeni hodočasnici na putu za Voćin, a nakon  potresa stradalim lovačkim društvima sa područja Sisačko-moslavačke županije, članice požeškog lovačkog saveza su prikupile novčanu pomoć kao i meso divljači za stradale.

-U oblasti streljaštva organizirali smo 6. kup slavonskih županija u lovnom streljaštvu, zatim    Županijsko prvenstvo, te 26. Državno prvenstvo HLS-a u lovnom streljaštvu na kojemu je Lovački savez Požeško-slavonske županije bio  uspješan domaćin  šesti puta u nizu pa smo i ovaj put dobili pohvale i priznanja za organizaciju – zaključio je Branko Bertelović.

Uz to radovi započeti na strelištu Bzenica sa izgradnjom staze za vepra u trku, priključkom strelišta na električnu mrežu i vodovodnu mrežu privedeni su kraju. Imali su dvije velike štete na strelištu i opremi izazvane bujičnim poplavama što je riješeno iskapanjem odvodnih kanala uz prilaznu cestu što se je pokazalo kao dobrim. Započete su pripreme za izgradnju vlastitog objekta uz strelište, a očekuju ih  građevinski radovi na  zgradi Saveza u Požegi, koja zbog materijala od kojega je građena iziskuje stalna ulaganja u održavanju, a limitirani su jer je to zaštićeni kulturno-povijesni objekt.

Za izvršenje povjerenih poslova izražena je zahvalnost  suradnicima u realizaciji aktivnosti na izobrazbi kadrova Božidaru Terziću, održavanju zgrade Saveza i strelišta, te ocjenjivanju trofeja Denisu Miloševiću, lovnoj kinologiji Damiru Grujiću, za organizaciju lovačkih manifestacija Borisu Janiću, za lovno streljaštvo, Ivan Grbić i unapređenje lovstva Hrvoju Korovu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek