Brodski župan Danijel Marušić spasio čovjeka kojemu je pozlilo – to bi sigurno učinila i naša županica Antonija!

Autor: Jelenko Topić

Izuzetno lijepo je u javnosti odjeknula vijest sa Jadrana da je brodsko-posavski župan dr. sc. Danijel Marušić ba jadranskom Pašmanu pomogao unesrećenom starijem čovjeku, te mu tako najvjerojatnije spasio život!

-Pa to bi svatko napravio. Ja sam samo obnašao svoju građansku, ljudsku i kršćansku dužnost. Najbitnije je da je čovjek živ, ja sam se tu našao samo igrom slučaja – rekao je samozatajni Gradiščanin koji već dugi niz godina obavlja dužnost župana u našem susjedstvu.

Sve se zbilo u petak na otoku Pašmanu kada je starijem muškarcu pozlilo dok je bio u moru. Bespomoćni krikovi njegove supruge odjekivale su plažom, a tek rijetki su reagirali. Slovenski turisti koji su bili u blizini počeli su izvlačiti nesretnog muškarca, a Marušić i njegov prijatelj koji su za to vrijeme bili u plićaku, potrčali su prema njima kako bi im pomogli. 

Kada su ga izvukli na obalu, muškarac nije pokazivao znakove života, nije disao ni imao puls, a lice mu je već poprimilo ljubičastu boju. Marušić je po struci doktor veterine i odmah je posumnjao da se muškarac guši jer je najvjerojatnije doživio srčani udar te da ga ne treba staviti na bok da izbaci morsku vodu iz pluća već masirati srce. Reanimirao ga je sve do dolaska Hitne pomoći. Nakon nekog vremena, muškarac je iz usta počeo izbacivati pjenu, a s vremenom mu se vratio i puls. 

– Ovdje sam s obitelji na odmoru i samo sam napravio ono što je trebalo napraviti. Ne samo ja, nego je još ljudi dalo sve od sebe kako bi čovjek preživio. Moj prijatelj je trčao po plaži od čovjeka do čovjeka i tražio doktora, Slovenci su ga izvukli iz mora i cijelo vrijeme ga držali, jedna žena mu je mjerila puls dok sam ga ja masirao… Neopisivo smo sretni što je čovjek preživio, iako je bilo gusto. Bila je to jedna dramatična i emotivna situacija. I njegovoj supruzi je pozlilo od šoka, ali sada je dobro. Oni koji ga poznaju, rekli su nam poslije da je čovjek negdje s područja Krapine… Naš Brko, kako smo ga po izgledu nazvali,  nam je priredio popriličan šok. Jednom kad se oporavi od svega i ako se ikada sretnemo, reći ćemo mu kako nam je dužan pivo – u šali je kazao Marušić. 

Sigurni smo da bi tako postupili mnogi visoki dužnosnici u našoj zemlji uključujući i požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić, ali i ostale aktualne čelnike ovog kraja.

Nema sumnje da je ovo lijepa gosta koja daje dodatni plus hrvatskom turizmu. A u vrijeme pandemije korona virusa to je itekako potrebno.

Foto: sbplus.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot