Brodska Županijska uprava za ceste stalno prolongira modernizaciju ceste Bučje-Lovčić preko Dilj gore

Autor: Jelenko Topić

Prije tri godine, dakle 2016. godine,  najavljena je modernizacija dionice spojne ceste između Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije Bučje-Lovčić, no radovi nikako da krenu započela. Kako je poznato Požežani su prije više od tri godine modernizirali dio te ceste na svojoj strani tj. do granice sa susjedima, pa preostaje da to učine i oni.

Uz dosada modernizirane prometnice to bi bio peti spoj preko Dilj gore, odnosno ukupno deseta cesta koja asfaltom povezuje dvije susjedne slavonske županije. Ispada da su one na mnogo mjesta povezane, no i ovaj pravac je izuzetno značajan i zanimljiv pogotovo žiteljima središnjeg dijela Brodsko-posavske županije i ovog dijela Požeške kotline, odnosno desetak naselja na području grada Pleternice. Uz to njime rado prolaze ribiči odlazeći ka ribnjacima i rijeci Savi.
Dakako nema potrebe govoriti da bi se modernizacijom te spojne ceste rasteretili susjedni pravci iz Požeštine ka Posavini ponajviše onaj preko Bilica i Grižića, kao i lokalna cesta Drenovac-Bečic-Ciglenik i frekventna prometnica Pleternica-Batrina.

Dužina te dionice lokalne ceste iznosi 2.439 metara od čega je 600 metara asfaltirano, a ostatak od 1839 je makadamski kolnik. Žiteljima desetak sela toga kraja sa sjeverne i južne strane Dilj gore ova cesta je od velikog značenja.

-Ishođena je građevinska dozvola u travnju 2018. godine. Početak gradnje će biti produžen za plan 2019. godine. Projektantska procjena vrijednosti dionice je 3,66 milijuna kuna ( s PDV-om) – stoji u izjavi za naš medij Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije prošle godine. Eto prolazi i ova godina, a od radova ni slova. Stoga smo uputili novi upit i dobili odgovor, istina poprilično neodređen.

-Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije, temeljem izrađene tehničke dokumentacije ishodila je građevinsku dozvolu za gradnju dionice lokalne ceste Lovčić – granica Brodsko-posavske županije. Procijenjena vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna. Gradnja narečene dionice nije planirana tijekom 2019. godine. Plan za 2020. godinu usvaja Upravno vijeće ŽUC-a, a potvrđuje Županijska skupština – stoji u odgovoru ravnatelja brodskog ŽUC-a Antun Dukić, dipl.ing.građ.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: