Briga za životni prostor i podizanje standarda učenika

Autor: V.P.

KUZMICA/SESVETE – Radove koji se izvode na područnim školama u Kuzmici i Sesvetama vrijedne oko 1,5 milijun kuna  danas su obišli požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Ferdinand Troha, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić. Obnova škola se radi kroz pilot projekt energetske obnove, a sredstva su osigurana iz Europskih fondova i proračuna Požeško-slavonske županije.

-Briga za životni prostor i podizanje standarda učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama jedna je od važnih karika u djelovanju županije. Vrijednost investicije u ove dvije škole koje su u sastavu osnovne škole u Pleternici  je oko milijun i pol kuna, a 80 posto sredstava osigurano je putem Europskih fondova, dok 20 posto iznosa financira županija – naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Župan dodaje kako je namjera sve škole obnoviti po ovom modelu pa ove godine slijedi i otvaranje novih natječaja za Đački dom i osnovnu školu u Brestovcu.

Na području pleterničke matične osnovne škole ostaje za obnoviti još dvije područne škole u Požeškoj Koprivnici i Zarilcu za što će trebati izdvojiti nešto više od 1,2 milijuna kuna.

-Pleternička škola već duži niz godina jedna je od najvećih škola u Republici Hrvatskoj, a jedina u županiji ima 12 područnih odjeljenja. Uspjeli smo kroz sve ove godine, od 2009 . godine obnoviti sve škole na našem području. 2010. godine obnovili smo čak šest škola, a ukupno je uloženo  oko 2,6 milijuna kuna. Prošle godine zajedno sa Županijom kandidirali smo ove dvije škole u Kuzmici i Sesvetama tako da je nama na pleterničkom području ostalo svega dvije škole za obnoviti, to su Područna škola Zarilac i Područna škola Požeška Koprivnica za koje treba osigurati 1,2 milijuna kuna.Imamo spremnu dokumentaciju i čekamo natječaje fondova na koje bi se mogli kandidirati – rekla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: