Briga za obitelj i najmlađe u općini Jakšić na prvom mjestu: “Od 2018. godine povećamo naknade za novorođene” /FOTOGALERIJA/

JAKŠIĆ – Kroz više projekata općina Jakšić, na čelu s načelnikom Ivicom Kovačevićem i njegovim zamjenikom Milom Barišićem pokazuje i dokazuje da vodi brigu o svojim sumještanima i stanovnicima tog kraja. Samo jedan od takvih primjera je i briga za roditeljstvom u obiteljima kojima se za njihove novorođene članove uručuju financijske potpore. To je deseta godina kako se na taj način financijski potpomažu obitelji s novorođenim članovima. Po drugi puta ove godine organiziran je svečani prijem za 27 novorođenih beba, a ukupno u 2017. godini njih je 42-oje rođenih do prosinca što je u svakom slučaju za pohvalu iako ima onih koji će i to obezvrijediti.

– Iseljavanje je prisutno na svim područjima u Slavoniji, no mi po tom pitanju moramo biti zadovoljni, jer s našeg područja to iseljavanje nije bilo masovno, nego u znatno manjem broju. Naša sela još uvijek žive i razvijaju se i nisu opustjela. Zadovoljni smo što ove godine do sada bilježimo 37 umrlih, a 42 rođenih, pa tako općina Jakšić još uvijek ima prirodni prirast stanovništva. On nije tako veliki, ali nas veseli i radit ćemo na tome da se što više potiče ostanak mladih obitelji, te da imaju više djece – istakao je načelnik općine Ivica Kovačević, koji je najavio i podizanje naknada koje dobivaju roditelji za dijete, tako što će za prvo dijete dobivati po 1.000 kuna, ali za svako novorođeno dijete po 500 kuna više. No općina Jakšič svakako brine za obitelji i djecu, jer je prošle godine otvoreni dječji vrtić već doživio i proširenje i kapacitet je potpuno popunjen, općina rješava i prijevoz za učenike, pomaže u opremanju škola, svakodnevno podiže standard življenja za sve stanovnike, ali brine i za starije i socijalno ugrožene za koje osigurava pakete hrane i higijenskih potrepština svaka tri mjeseca u suradnji s Crvenim križem.

Svečanom prijemu u dvorani Vatrogasnog doma Jakšić nazočio je i predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Oreški, koji je ovog puta bio u dvostrukoj ulozi, jer je sa suprugom došao u prigodi što je i njihova obitelj dobila prinovu.

Uz poklon bon od tisuću kuna majke su dobile i ružu za poklon.

Na svečanom prijemu su nazočile novorođene bebe: Helena Abramović, roditelji Kristina i Marijan iz Cerovca, Benedikt Subotić, roditelji Monika i Zoran iz Jakšića, Ema Oreški, roditelji Marijana i Domagoj iz Jakšića, Stella Talan, roditelji Antonija i Mirko iz Rajsavca, Paula Mautner, roditelji Ana i Mario iz Rajsavca, Nikolaj Meničanin, roditelji Helena i Velimir iz Jakšića, Marija Blašković, roditelji Janja i Jelenko iz Jakšića, Klara Grbeš, roditelji Ivana i Stjepan iz Jakšića, Eva Lukić, roditelji Katarina i Ivan iz Rajsavca, Ante Matijević, roditelji Kristina i Mario iz Jakšića, Rita Rijana Rotim, roditelji Martina i Mario iz Jakšića, Lovro Farkaš, roditelji Maja i Antun iz Eminovaca, Petar Jukić, roditelji Katarina i Josip iz Jakšića, Mia Lavor, roditelji Antonia i Ivan iz Jakšića, Ana Cindrić Aladrović, roditelji Ivana i Jurica iz Cerovca, Anja Tomas, roditelji Marija i Mario iz Tekića, Ivano Njavro, roditelji Ivana i Josip iz Jakšića, Dora Ganić, roditelji Barbara i Petar iz Tekića, Patricija Ament, roditelji Ivana i Rudolf iz Jakšića, Rebeka Matić, roditelji Ivana i Marijan iz Rajsavca, Hana Palameta, roditelji Roberta i Mateo iz Jakšića, Petar Košavić, roditelji Ana i Dario iz Jakšića, Tena Pavličević, roditelji Josipa i Josip iz Jakšića, Elena Hrdy Tutić, roditelji Ivana i Branko iz Cerovca, Ella Bradić, roditelji Marija i Ivica iz Radnovca, Franjo Kljajić, roditelji Kata i Stipo iz Eminovaca, Klara Milković, roditelji Antonija i Krunoslav iz Treštanovaca.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment