Braniteljske udruge Županije i grada Požege sudjelovale na turniru u Suhopolju

Autor: S.P.

POŽEGA/SUHOPOLJE – Članovi  streljačkih sekcija UHDDR GO Požega , Županijska HVIDR-a Požega  i UDVDR-a Podružnica Požega, proteklog vikenda sudjelovali su na Trećem pozivnom turniru u gađanju zračnom puškom “Krvavi Uskrs”  koji je održan u sklopu obilježavanja 25. obljetnice “Krvavog Uskrsa”, te pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića u Suhopolju.

Turnir je održan u organizaciji Udruge Prvi hrvatski redarstvenik iz Suhopolja, a svojim dolaskom na obilježavanje godišnjice  pogibije Prve hrvatske žrtve Josipa Jovića koji je položio život za Domovinu, Udruge Županije Požeško-slavonske i Grada Požege dali su doprinos ovoj dostojanstvenoj manifestaciji. Turnir koji je održan u suhopoljskoj osnovnoj školi okupio je 23 ekipe sa  ekipu iz  Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Požeško-slavonski predstavnici osvojili su prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji te treće, četvrto i šesto mjesto u ekipnoj konkurenciji. Organizatori se nadaju kako će iduće godine turnir nositi ime “Memorijal Prvog hrvatskog redarsvenika Josipa Jovića”, a prije takmičenja položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika 14 palih redarstvenika sa područja Suhopolja.

Foto: UHDDR

Više iz kategorije