Branitelji osuđuju izjavu zamjenika požeško-slavonske županice Nikole Ivanovića

Autor: D.K.

Primili smo priopćenje Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Požege i
Požeško-slavonske županije koje prenosimo u cijelosti.

Neugodno iznenađeni izjavama u objavljenom tekstu na portalnovosti.com od 13. prosinca 2022. godine, zamjenika župana Požeško-slavonske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine Nikole Ivanovića, a vezano uz obilježavanja stradavanja srpskih žrtava kod spomen – obilježja nedaleko sela Jeminovac.
Poštujući svaku žrtvu ne možemo ostati ravnodušni na neistine i podmetanja, iskrivljavanje povijesnih činjenica te da se od agresora pretvarate u žrtvu. Svakako treba napomenuti da sjećajući se žrtava srpske nacionalnosti zaboravljate da pojedinci kojih se „sjećate“ danas još uvijek žive. Isto tako napominjemo da u odnosu na brojke koje spominjete u svom obraćanju medijima, zaboravljate napomenuti da je na istom području Zapadne Slavonije od rujna do prosinca 1991. godine, poginulo preko 900 hrvatskih branitelja.
Nama je ovo neprihvatljivo i nikako nije u duhu suživota i zajedništva, a za koje se vi kao zamjenik župana Požeško-slavonske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, deklarativno javno zalažete i najavljujete svoj posjet logoru Bučje. Svakako je licemjerno prema žrtvama, nevinim civilima koji ni danas nemaju spokoj ni mjesto počivališta.
Recite nam prije dolaska i pokažite grobove dr. Šretera, Zalara i ostalih 22 nestala logoraša za koje se ni danas ne zna gdje su. Pokažite da ono što govorite ima smisla i iskrenu potrebu za suživot u zemlji natopljenoj krvi hrvatskih branitelja i nedužnih civila stradalih u tom vremenu.
Istina je preduvjet za stvarni suživot……

umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić
Voditelj koordinacije udruga proizašlih iz
Domovinskog rata Grada Požege i
Požeško-slavonske županije.

                             umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić
                Voditelj koordinacije udruga proizašlih iz
                Domovinskog rata Grada Požege i
                                 Požeško-slavonske županije. 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek