Brački hoteli traže 400 sezonskih radnika

Autor: Jelenko Topić

Konferencija 30.1.2015. 2POŽEGA – Kroz priredbu „Zeleno-plavo“  ostvarenu suradnjom požeških i dalmatinskih obrtnika pokrenuta je incijativa za razgovore sa bračkim hotelima „Supetrys“, a na dobrom smo putu razvoja suradnje koja bi mogla donijeti dosta zapošljavanja naših ljudi i to ne samo ugostiteljskih struka- istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je primio vlasnike i čelnike te hotelske kuće.

Vlasnik tih hotela Marijan Dužić istakao je velike potrebe za radnom snagom, posebice sezonskom, no s razvojem posla to će se produžiti.

-Proširujemo kapacitete gradnjom novih i uređenjem starih objekata, ulažemo u mlade ljude, no trebaju nam i oni sa iskustvom – kazala je Đurđica Radojković iz te tvrtke dodajući da im je sezona proširena na devet mjeseci, te da će ove godine uz sadašnjih 120 radnika trebati još 400 od čeka oko stotinu namjeravaju angažirati iz Požeško-slavonske županije.

Ravnateljica požeškog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marija Užar dodaje da je do sada godišnje odavde odlazilo na Jadran oko 700 radnika, a nezaposleni koji imaju interes za rad na Braču trebaju se javljati kod njih, gdje će se provoditi daljnji razgovori, odabir itd.

Ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder najavila je u dogovoru sa Suptrys hotelima provođenje ferijalne prakse učenika kod njih  čime bi se oni uveli u svijet rada.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: