Božićni sajam u požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Humanitarno djelovanje u blagdanskom ozračju još jednom su pokazali učenici i nastavnici požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića Održali su tradicionalni Božićni sajam u školskom dvorištu koji je organizirala školska zadruga Pčelica, a ima za cilj prikupiti sredstva za učenike slabijeg imovnog stanja.

Sajam je otvorio počasni predsjednik Školske zadruge Pčelica, požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Na Božićnom sajmu posjetitelji su po povoljnim cijenama mogli kupiti unikatne ukrase izrađene marljivim dječjim rukama, božićni nakit, domaće kolače, topli čaj i kakao i druge slastice. Sve je pripremljeno s puno truda i željom pomoći prijateljima da sudjeluju u terenskim nastavama, ali i razviti vlastite mogućnosti i kvalitete, naglasila voditeljica projekta Renata Marinić, učiteljica tehničke kulture.

-Ovaj projekt, kojeg realiziramo proteklih osam godina tijekom mjeseca prosinca, osim humanitarne note kojom potičemo učenike na empatiju, altruizam i solidarnost, ima i onu poduzetničku notu gdje razvijamo njihovu kreativnost, osjećaj i potrebu za timskim radom. Uz to povezujemo teoriju i prasku u nastavnom procesu te omogućujemo učenicima da se kroz simulaciju samog poduzetništva, unutar učeničke zadruge koja je organizator ovog sajma, okušaju u životnim i svakodnevnim situacijama – naglasila je Renata.

Foto: D. Mirković [FAG id=269691]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek