Božični sajam “Kaptolski zvonci” kroz dva vikenda s raznolikim sadržajem u predblagdanskom ozračju

Autor: D.K.

Udruga mladih Općine Kaptol uz potporu općine organizira božićni sajam „Kaptolski zvonci“ drugu godinu zaredom. Ove godine sajam će se održavati čak dva vikenda, od 14. do 16. prosinca te vikend kasnije, od 21. do 23. prosinca. Riječ je o posebnom događaju koji objedinjuje sve ono uz što vezujemo božićno vrijeme – prijateljstvo, zajedništvo, empatiju, humanost, mnoštvo pjesme, smijeha, kuhanog vina i pečene kobasice te različitih miomirisa koji ispunjavaju vaše tijelo. Važno je naglasiti kako cijeli sajam ima humanitarni karakter. Naime, prikupljeni novac darovat će se roditeljima novorođenih beba u Općini Kaptol tijekom 2018. godine. Motiv Udruge je obogaćivanje života mladih, a svrha sajma se odlično uklopila sa simbolikom rođenja maloga Isusa.

– Ove godine posjetitelji će moći uživati u odličnim glasovima nekoliko pjevačkih zborova i u plesu onih najmlađih. Bit će tu i kuhanog vina, toplog čaja, pečenih kobasica, lepinja, slastica te mnogobrojnih rukotvorina, a za plesanje do kasno u noć pobrinut će se razne glazbene grupe. Dok roditelji isprobavaju sve ono što će izlagači nuditi, djeca će se moći družiti s Djedom Božićnjakom i uživati u božićnoj pričaonici Bake Mraz. Sam početak sajma otvorit će se puštanjem lampiona u petak, 14. prosinca na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu s početkom u 18 sati. Više informacija o cijelom sajmu, programu, izlagačima te trenutnim nagradnim igrama, u kojima možete osvojiti rukotvorine izlagača ili besplatnu konzumaciju nečega iz ponude, pronađite na našoj Facebook stranici – istiknula je Barbara Ljevar iz Udruge mladih Općine Kaptol.

Proslogodisnji sajam

Program sajma svake večeri započinjat će u 18h i bit će podjeljen na dva dijela. U ranijem terminu, od 18-do 20h, očekuje nas zabava za djecu, a nakon toga slijedi mnoštvo božičnih glazbenih nota i druženje do dugo u noć.

Prvi dan, točnije 14. prosinca u 18h, planirano je svečano otvaranje sajma uz paljenje lampica u našem „božićnom selu“ i puštanje papirnatih lampijona u zrak. Samu svečanost otvaranja uveličat će nam Veličke mažoretkinje, a organizirat će se i dolazak Djeda i Bake Božičnjak koji će zabavljati najmlađe. Nakon toga slijedi druženje uz svirku grupe „Kaptolski zvonci“.

Sljedećega dana, točnije 15. prosinca, program započinjemo paljenjem treće adventske svijeće na našem adventskom vijencu. Nakon toga će se odvijati dječiji program uz Baku Božičnjak i njene božićne priče, a najmlađi će moći pogledati i božićnu predstavu koju su nam priredili učenici OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva pod vodstvom svoje mentorice Anite Katić. Splet božićnih prikaza običaja i pjesama izvest će nam KUD „Ivo Čakalić“, a zatim će nas uveseljavati grupu „Kaptolski zvonci“ i Slavko Davidović.

Nedjeljnu večer će nam ispuniti domaći, kaptolački zborovi. Imat ćemo prigodu čuti dječji školski zbor i tamburaški orkestar, potom mali crkveni zbor te učenici naše osnovne škole koji uče češki jezik, ali ni stariji neće mirovati. Veliki crkveni zbor i zbor naših manjinaca, odnosno Češke besede Kaptol “Zlatne udoli“ odpjevat će nam niz božićnih pjesama vjerskog karaktera na hrvatskom i češkom jeziku.

Drugi, predbožićni vikend će otvoriti Glazbena radionica NOTA i pobjednica Super glasa Mia Raguž. Potom nastavljamo uz pjesme domaćih kandidata koji su se natjecali na spomenutom festivalu. To su Ariana Haničar, Karlo Pranjić i Lea Klinčić. Program za najmlađe bit će obogačen i različitim božičnim igrama u kojima će naši mališani, naravno, biti nagrađeni. Ostatak večeri zabavljat će nas Tamburaški sastav De Gotho.

Dana 22. prosinca program započinjemo paljenjem četvrte adventske svijeće. Potom slijedi nastup Scenskog studija ARTINA iz Požege te božićni igrokaz učenika OŠ Vilima Korajca iz Kaptola. Ni ovaj vikend neće proći bez Pričaonice Bake Božićnjak i njenih bajki te druženja s Djedicom. U nastavku večeri zabavljat će nas Tamburaški sastav Liberta te grupa „Božićne lampice“ i Slavko Davidović.

Posljednji dan otvaramo uz predstavu Požeškog kazališta i Drvo bajki. Naše najmlađe posjetitelje zabavljat će i Lea Bobek, također, pobjednica Super glasa. Patrik Marčinković će nam pokazati svoje glazbeno umijeće na harmonici, a cijeli dječiji program će se odvijati uz nadzor našeg dragog Djedice i njegove male smicalice za djecu. U nastavku večeri nastupit će Tamburaški sastav „Bečaruše“. Program zadnje večeri sajma, svojom svirkom, obogatit će grupa „Ledena bajka“ pod vodstvom Ivice Bumbe. Veliko finale ove manifestacije slijedi u 22h kada očekujemo spektakularni vatromet iznad našeg Staroga grada.

– Cijelog ovog programa, uz trud i rad djelatnika Općine i volontera Udruge mladih, ne bi bilo bez naših donatora, koji su nesebično podpomogli našu ideju božićnog darivanja te im se ovim putem javno zahvaljujemo. Želimo vas još jedanput pozvati da nam se pridružite i uživate s nama u našoj kaptolačkoj božičnoj bajci. Svima vam želimo sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2019. godinu. – istaknula je Kristina Rupert iz Udruge mladih Općine Kaptol.

Izvor: Udruga mladih općine Kaptol 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot