Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

BOŽIĆNI BLAGDANI SU VRIJEME DARIVANJA: Neki maštaju samo o osnovnim potrebama - "novac ne žele"

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | BOŽIĆNI BLAGDANI SU VRIJEME DARIVANJA: Neki maštaju samo o osnovnim potrebama - Požega.eu | BOŽIĆNI BLAGDANI SU VRIJEME DARIVANJA: Neki maštaju samo o osnovnim potrebama -

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDDok su božićni blagdani vrijeme svjetlucavih ukrasa i darivanja, za neke naše sugrađane su podsjetnik na neprimjerene uvijete života pa čak i prazan želudac. Tu pored nas žive.

-Ponukan blagdanskim vremenom posjetio sam udovicu prijatelja iz djetinjstva Zvonka Babića Zumbe, Dušanku. Navratio sam u Družinu, dio zgradama građenim prije stotinu godina polupanih pročelja i crjepova nakon katastrofalnog nevremena i leda krajem lipnja ove godine. Neke su još prekrivene najlonima i ceradama - ističe naš kolega dugogodišnji novinarvi fito reporter Dušan Mirković nadtavlhajući kako se njegova prijateljica Dušanka obradovala neočekivanoj posjeti jer u Družinu rijetko tko skreće bez veće potrebe.-Stan je od četrdesetak kvadrata, dograđivan i prepravljan u nekoliko navrata, čist i uredan. Vlaga se uvukla u zidove, podigli su se nakvašeni parketi i podovi, raspao se namještaj od iverice. Osjeti se memla i plijesan na svakom koraku. Ono što je s mukom stvarano godinama uništeno je u trenutku - nastavio je stvarnu priču naš kolega Dule osvrčući se na današnji težak život Dušanke koji joj je postao je mora.


-Zašla je u šesto desetljeće života. Djeca su se razišla tako da je ostala sama. Bez obzira što sve više poboljeva obraduje se kada dobije neki posao čišćenja stana jer Zumbina mirovina od nešto više od tisuću kuna je nedovoljna. Ako zima i hladnoća ne potraju duže drva bi mogla biti dovoljno do proljeća i toplijih dana - dodaje.Zahvalna je Dušanka Gradu Požegi, vlasniku stana, što je pomogao i prekrio krovište.
Na moibitelu je zabilježila snimke stana uništenog nevremenom i mašta o tridesetak kvadrata laminata da ponovo postavi na pod, nekoliko kanti boje za krečenje zidova i plafona i očuvanom namještaju koji nekome nije potreban.

-Novac ne želi, a teško je nakon nagovaranja pristala i na ovaj članaj. Sve u svemu, Dušankin cijeli život je patnja - nastavlja Dule.

Stoga vrijeme Božića i darivanja neka ne bude samo parafraza o pomoći onima kojima je najpotrebnija. Stoga ako možete pomoći nazovite mobitel 099 740 4424 ili otiđite do Osječke 49.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.