Borevac pognute glave, Puljašić smirivao strasti, a Leko uzvratila: „U kojoj ulozi govorite? Vi ste ovdje samo zamjenik gradonačelnika, a HDZ smo mi“

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Kratko ili bolje rečeno, nimalo je Dragan Borevac predstavljao Klub vijećnika HDZ-HSP AS u Gradskom vijeću Požege.

Podsjetimo, trakavica oko imenovanja Borevca novim predsjednikom i smjenjivanja Ante Šolića s te funkcije počela je još u listopadu. Vijećnici su u toj odluci bili podijeljeni, a Borevac je uglavnom bježao od medija i od odgovornosti. Onima kojima je ipak odlučio dati izjavu samo je potvrdio da je upravo on novoizabrani predsjednik. Ni u jednom trenutku nije zauzeo čvrsto stajalište i pokazao da je upravo on najbolji izbor za budućeg predsjednika Gradskog vijeća kako se naglašavalo iz HDZ-a.

Svemu je na kraj odlučila stati veteranka HDZ-a Blagojka Leko. Rekli bismo za nju „tiha voda brege dere“. Naime, Leko je u svojim dosadašnjim istupima uglavnom imala pomirljive tonove….sve do sinoć.

Zatražila je od predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića da Klub vijećnika HDZ-HSP AS predstavlja Ante Šolić, a ne Dragan Borevac koji je, kako je ustvrdila, izabrana nelegitimno. Darko Puljašić, kao prvi čovjek gradskog HDZ-a,  odlučio je očuvati dostojanstvo stranke i smiriti strasti pozivajući Borevca da prepusti vođenje Šoliću.

– HDZ nikad nije pravio problem. To je naše lice i naličje i mi ćemo mi to između sebe riješiti – rekao je Puljašić.

Leko mu je nimalo pomirljiv tonom uzvratila:

– U kojoj ulozi ovaj gospodin govori??? Vi ste ovdje zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti. Mi smo ovdje HDZ. Vi ovdje ste SAMO zamjenik gradonačelnika i ništa više. O stranci ćemo u stranačkim prostorijama – oštro je uzvratila Blagojka Leko.

HDZ-ove vijećnike u nastavku je predstavljao Ante Šolić. Dragan Borevac koji je na sjednicu došao kao predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSP AS nastavio je tako sa svojom tradicijom sudjelovanja na sjednicama uglavnom kao slušač i promatrač. Nije čak osjećao potrebu obraniti svoj dignitet nego je borbu za vlastitu poziciju prepustio drugima. Je li Borevca stigla sudbina „potrošenog kadra“ ili će se ipak nakon proljetnih izbora nametnuti i zasjesti u fotelju predsjednika Gradskog vijeća Požege, pokazat će vrijeme.

Komentiraj: