Požega.eu

Borci za bolje društvo osnovali Udrugu Pomak, a potpredsjednik je Josip Vitez!

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Nedavno osnovana Udruga za promicanje dobrog upravljanja i rada Pomak predstavila je program rada  ističući da žele prije svega dati podršku svim budućim zviždačima i boriti se za promjenu zakonskog okvira kojim bi se štitilo zviždače. 

Na predstavljanju Udruge Pomak bili su predsjednica Adrijana Cvrtila, te potpredsjednici Viktor Šimunić i Josip Vitez.

-Nemamo političkih ambicija, nego timskim radom želimo pomoći budućim prijaviteljima nepravilnosti. Zalagat ćemo se za nekoruptivno društvo, za položaj prijavitelja nepravilnosti. Želimo stvoriti društveni sustav u kojem su ključne vrijednosti pravda, poštenje i solidarnost – kazala je predsjednica Cvrtila.

Čovjek požeškog kraja, poznat po smjeni nakon upozoravanja na negativnosti u tvrtki Komunalac Požega, Josip Vitez je tom prilikom rekao je da su novinari zaslužni za to što se pokrenuta mala lavina.

-Ako netko kaže da i članove udruge povezuje osobni interesi, imaju pravo. Udruživanjem  smo željeli zaštititi jedni druge. Nakon onoga to smo napravili, izgubili smo poslove, imamo problema da se afirmiramo u poslovnom svijetu, ranjivi smo i izloženi djelovanju i osveti svih onih koje je naša prijava dotaknula. Pred svima nama su dugotrajni procesi koji će nas fizički, materijalno i psihološki iscrpljivati. Naš doprinos društvu i zakonodavstvu nikako ne prati nas – naglasio je Vitez.

Osvrnuo se na svoje iskustvo kada je kao direktor komunalnog poduzeća htio zaštiti vlasnike stanova i odbio netransparentne nabave.

-Bilo mi je jasno da ću izgubiti posao, htio sam primjerom pokazati kako čovjek koji radi u javnoj tvrtki mora ponašati i kakve stavove mora imati ako želimo napraviti pomak u društvu- rekao je Josip Vitez.

Foto: rtl.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo