Borci za bolje društvo osnovali Udrugu Pomak, a potpredsjednik je Josip Vitez!

Autor: Jelenko Topić

Nedavno osnovana Udruga za promicanje dobrog upravljanja i rada Pomak predstavila je program rada  ističući da žele prije svega dati podršku svim budućim zviždačima i boriti se za promjenu zakonskog okvira kojim bi se štitilo zviždače. 

Na predstavljanju Udruge Pomak bili su predsjednica Adrijana Cvrtila, te potpredsjednici Viktor Šimunić i Josip Vitez.

-Nemamo političkih ambicija, nego timskim radom želimo pomoći budućim prijaviteljima nepravilnosti. Zalagat ćemo se za nekoruptivno društvo, za položaj prijavitelja nepravilnosti. Želimo stvoriti društveni sustav u kojem su ključne vrijednosti pravda, poštenje i solidarnost – kazala je predsjednica Cvrtila.

Čovjek požeškog kraja, poznat po smjeni nakon upozoravanja na negativnosti u tvrtki Komunalac Požega, Josip Vitez je tom prilikom rekao je da su novinari zaslužni za to što se pokrenuta mala lavina.

-Ako netko kaže da i članove udruge povezuje osobni interesi, imaju pravo. Udruživanjem  smo željeli zaštititi jedni druge. Nakon onoga to smo napravili, izgubili smo poslove, imamo problema da se afirmiramo u poslovnom svijetu, ranjivi smo i izloženi djelovanju i osveti svih onih koje je naša prijava dotaknula. Pred svima nama su dugotrajni procesi koji će nas fizički, materijalno i psihološki iscrpljivati. Naš doprinos društvu i zakonodavstvu nikako ne prati nas – naglasio je Vitez.

Osvrnuo se na svoje iskustvo kada je kao direktor komunalnog poduzeća htio zaštiti vlasnike stanova i odbio netransparentne nabave.

-Bilo mi je jasno da ću izgubiti posao, htio sam primjerom pokazati kako čovjek koji radi u javnoj tvrtki mora ponašati i kakve stavove mora imati ako želimo napraviti pomak u društvu- rekao je Josip Vitez.

Foto: rtl.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88