Bogatstvo običaja, pjesme, sviranja i plesa u Grabarju /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

PRIREDBU OTVORIO ZAMJENIK ŽUPANA VEDRAN NEFEROVIĆ, A ZATVORIO IVICA RIBIČIĆ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA KUTJEVA

GRABARJE – Po 17. puta Kulturno-umjetničko društvo „Poljadija“ iz Grabarja organiziralo je na otvorenom prostoru u središtu toga sela tradicionalnu Smotru izvornog folklora „Poljadija u srcu“.

blankPokrovitelji priredbe bili su Požeško-slavonska županija u čije ime ju je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović, te grad Kutjevo.

-U ovom mjestu Slavonija je mještanima duboko u srcu jer njegujete tradiciju i običaje dugi niz godina, želim veselu i uspješnu priredbu, te da je i dogodine dočekati sa ovolikim entuzijazmom – istakao je otvarajući smotru dožupan Neferović.

blankNakon toga ispred pozornice su prošli konjanici i jahači, te konjske zaprege, a uslijedio je nastup domaćih i gostujućih skupina i to zavičajnog kluba „Žeravac“ iz Slavonskog Broda, „Jasen“ iz Šaptinovaca,  „Slavonija“ iz Gornjih Andrijevaca, „Ivo Čakalić“ iz Kaptola, „Bektež“, ZAKUD iz Vinkovaca, ovdašnje muške pjevačke skupine „Grabarčani“, te  tamburaša i folkloraša „Poljadije“.

blankOni su pokazali bogatstvo i šarenilo nošnji, običaja, izvornog sviranja i plesova svojih krajeva. Program je na osebujan način vodio umirovljeni učitelj i pjesnik Ivan Abibović.

blankSvima se zahvalio na nastupu Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva koji je zatvorio priredbu nakon čega je više desetaka sudionika zajedno sa brojnim posjetiteljima zaplesalo Slavonski taraban ispred grabaračkog doma uz tamburaše Rubato koji su svirali tijekom ove vesele i ugodne  večeri.

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića