Blagdansko druženje članova KUD-a “Poljadija” Grabarje: Ponovno ćemo oformiti dječju sekciju

Autor: V.P.

GRABARJE – Kulturno-umjetničko društvo „Poljadija“ Grabarje jedno je od aktivnijih folklornih društava na Požeštini, sudjeluju na brojnim manifestacijama, smotrama folklora, prezentacijama baštine i tradicije, a i sami su organizatori nekoliko manifestacija. Tako redovno imaju svoju smotru folklora u Grabarju, organiziraju i redovno prikaz nekoga od običaja iz svoga sela i okolice, a pokretač su zajedno s tjednikom Kronika požeško-slavonska i gastro manifestacije i natjecanja „Švarglijada“ koje se ove godine organizira po 6. puta.
Redovno imaju tjedne probe, pripreme za nastupe, a na kraju godine organiziraju i jedno druženje za sve članove, na koje pozovu i one koji su zainteresirani za priključenju KUD-u i sudjelovanje u folkloru.

– Drago nam je da nam se pridružio jedan broj djece i osnovnoškolaca koji su iskazali interes za sudjelovanje u radu našeg društva i želju za nastupanjem u folkloru. Tako ćemo ponovno oformiti dječju sekciju koju mi zovemo „Malo kolo“. Mislim da i roditelji djece mogu biti zadovoljni što im djeca dio svog slobodnog vremena provedu u KUD-u, jer ovdje su pod nadzorom, nešto će naučiti, bave se nekom aktivnosti, ne provode vrijeme uz računala i televizore, ili ne daj bože za kakvim šankom ili ‘pred trgovinom uz piće. Mi u KUD-u za njih osiguramo i potrebne nošnje i obuću za nastupe, putuju s nama na nastupe i smotre i uvijek posebno pazimo na tu djecu, tako da roditelji mogu biti bez brige kada su s KUD-om – istakao je predsjednik KUD-a „Poljadija“, Ivica Ribičić, kojemu je želja da KUD nastavi lijepu tradiciju koju su i do sada održavali, a širom Hrvatske, pa i u inozemstvu prikazivali su nošnju, običaje i tradiciju poljadijskog dijela Požeške kotline.

Kako imaju i svoju tamburašku sekciju, koja je startala kad su tamburaši imali desetak godina, a danas su to već poznati tamburaši s desetinama nastupa u svojim tamburama, ovakva druženja uvijek završe uz domjenak i tamburašku glazbu i pjesmu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: