BLAGDANSKI IZLET: Planinari Sokolovca pohodili Kamengrad uživajući u toplom vremenu i prekrasnim papučkim visinama /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Planinarke i planinari Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege drugi dan blagdana Božića radovali su se na Kamengradu. Iz Gornjih Vrhovaca krenuli su Danilovom njivom po blatnoj stazi u dobrom raspoloženju do Tabakovog brda.

Put su nastavili do vrha Pjeskovica na 639 metara nadmorske visine gdje su uživali u prekrasnom vidicima i pogledu na srednjovjekovnu utvrdu Kamengrad koja se nalazi na Papuku na visini od 612 metara.

Povijesni ju dokumenti spominju još 1420. godine, a pretpostavlja se da je sagrađena krajem 13. stoljeća.

Pjeskovicu su planinari napustili uz oštar spust te se uspeli  na Kamengrad. Na Kamengradu su uživali uz božićne kolačiće i kuhano vino.  Ostavili su uspavani Kamengrad, obavijen brojnim legendama, prošavši pokraj Kamengradskog izvora i Kobilskog brda.

Nastavili su uspon Dugim rtom na kotu 737 gdje su još malo uživali u božićnim napitcima i prekrasnoj prirodi. Uz savršene vremenske prilike za planinarenje, odlično raspoloženi vratili su se do polazne točke. Organizator izleta bio je Krešimira Bubak.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek