BLAGDANSKA POŽEŠKA PREDSTAVA: Ivica i Marica – kratko i slatko! /FOTO/

Autor: S.P.

POŽEGA – Već po tradiciji, Gradsko kazalište Požega pripremilo je za svoju najmlađu publiku predstavu koja šarenilom, pričom i porukom prati raspoloženje u blagdanskom mjesecu. Ovaj kazališni prosinac u znaku je “Ivice i Marice”, predstave za koju je, po motivima poznate priče, pripremila tekst i odradila režiju Marijana Matoković. Kultni Bratac i sestrica na požeškoj sceni doživjeli su svoje premijerno izdanje, uz neizostavnu pojavu darežljivog sv. Nikole uz dodjelu poklona.

Veselo, razigrano, mališanima prihvatljivo, kratko i slatko, odradila je požeška kazališna ekipa svoj posao. U predstavi glume Matko Trnačić, Anabela Sulić/ Tina Miljić, Ankica Ivanković i Dario Hak. Glazbeni dio priče odradili su Tin Tonković, Ana Ditzl i Kristijan Kostić, scenski pokret Tihana Strmečki, a svoj doprinos u čaroliji svjetla, scene i kostima dali su Goran Krmpotić, Renato Pok, Ljiljana Rodić i Marija Matijanić.

 

Priča je jednostavna – umorni pekar, otac Ivice i Marice ostane bez posla pa poduzetni klinci odluče potražiti njegovo šefa i moliti ga da tati vrati posao. Putem se izgube u šumi u kojoj ih zločesta vještica Griota sa slugom Keksićem namami u kućicu od slatkiša. Kako je Keksić ustvari majstor slastičar koji nerado služi vješticu, jasno je da će pomoći Ivici i Marici u bijegu. Vještica naravno, nastrada kao i svaki negativac u bajci, a  Keksić, Ivica i Marica, tata i mama osnuju svoju “slatkišarnicu” (eto i malog poduzetništva i samozapošljavanja na djelu).

Dodatni poklon klincima i klincezama su poučne pjesmice koje upozoravaju na opasnost od previše šećera, a poklon je naravno i sv. Nikola s pravim, konkretnim poklonima. S veselom družinom djeca će se družiti tijekom cijelog prosinca pa će brojni požeški mališani iz kazališta, uz poklon od Nikole kući ponijeti i onaj poklon koji, ako se njeguje dugo traje, a neprocjenjiv je – užitak u kazališnoj čaroliji.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot