Blagdan Velike Gospe mnoštvo vjernika proslavilo u Velikoj /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

VELIKA – Blagdan Uznesenja blažene djevice Marije na nebo u narodu poznatijem kao Velika Gospa proslavljen je u brojnim svetištima. Tako je i veliki broj vjernika proslavio Nebesku majku središnjim euharistijskim slavljem u Velikoj kojeg je predvodio kutjevački župnik u suslavlju s mjesnim župnikom vlč. Mariom Sanićem i svećenicima Kaptolačkog dekanata, kaptolačkim župnikom vlč. Mariom Rašićem, vetovačkim vlč. Tomom Mrnjecom, straženanskim vlč. Robertom Mokrim i dr.

vlč. Marijan Đukić

-Nebeska Majka se slavi širom svijeta, a pogotovo u našoj domovini Hrvatskoj, Trsatu, Mariji Bistrici, Aljmašu, Sinju, Remetama, Voćinu, Pleternici, Kutjevu i ovdje u Velikoj, ali i mnogim drugim crkvama i kapelama. Ona je naša najvjernije odvjetnica. Upravo je ta žena, Nebeska Majka rodila riječ Božju, spasitelja svijeta, euharistijskog Krista. Svi smo mi pozvani po Nebeskoj Majci krenuti prema Bogu – naglasio je između ostalog u propovjednik i predvoditelj euharistijskog slavlja vlč. Maraijan Đukić.  

Nakon misnog slavlja vjernici su sudjelovali u Procesiji s Presvetim oltarskim sakramentom koji je iz vanjskog euharistijskog prostora unesen u crkvu gdje se molila završna molitva.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: