Proslavljen blagdan sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeška je crkva proslavila svog nebeskog zaštitinika sv. Lovru, đakona i mučenika, kojom prigodom je služeno svečano euharistijsko slavlje ispred Biskupskog doma.

Misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup msgr. dr. Đuro Hranić u suslavlju msgr. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru, požeškog biskupa, domaćina, msgr. dr. Antuna Škvorčevića i brojih svećenika iz požeškog kraja i biskupije.

U goste su došli i generalni vikar đakovačko-osječke nadbiskupije msgr. Ivan Ćurić i ravnatelj Hrvatskog Caritasa msgr. Fabijan Svalina.

U sklopu svečanog slavlja na poseban je način iskazana zahvalnost svima onima koji pomažu i djeluju u karitativnom radu što je posvjedočeno posebnom zauzetošću u pomoći nastradalima u poplavama na području Požeške biskupije i Županjske Posavine.

Slavlju su se odazvali i svoje posebno mjesto imali caritasovi volonteri iz požeških i drugih župa kao i oni koji su prošle školske godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.

Nakon misnog slavlja održan je susret caritasovih volontera u crkvi sv. Lovre kojom prilikom je predstavljeno što je učinjeno za poplavljene a onima koji su bili najviše zaslužni uručene su zahvalnice.

no images were found

 

Više iz kategorije