Proslavljen blagdan sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeška je crkva proslavila svog nebeskog zaštitinika sv. Lovru, đakona i mučenika, kojom prigodom je služeno svečano euharistijsko slavlje ispred Biskupskog doma.

Misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup msgr. dr. Đuro Hranić u suslavlju msgr. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru, požeškog biskupa, domaćina, msgr. dr. Antuna Škvorčevića i brojih svećenika iz požeškog kraja i biskupije.

U goste su došli i generalni vikar đakovačko-osječke nadbiskupije msgr. Ivan Ćurić i ravnatelj Hrvatskog Caritasa msgr. Fabijan Svalina.

U sklopu svečanog slavlja na poseban je način iskazana zahvalnost svima onima koji pomažu i djeluju u karitativnom radu što je posvjedočeno posebnom zauzetošću u pomoći nastradalima u poplavama na području Požeške biskupije i Županjske Posavine.

Slavlju su se odazvali i svoje posebno mjesto imali caritasovi volonteri iz požeških i drugih župa kao i oni koji su prošle školske godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.

Nakon misnog slavlja održan je susret caritasovih volontera u crkvi sv. Lovre kojom prilikom je predstavljeno što je učinjeno za poplavljene a onima koji su bili najviše zaslužni uručene su zahvalnice.

no images were found

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot