Bit će izabrani, a hoće li od njih neki biti bahati, nezahvalni i nedokučivi vrijeme će pokazati!

Autor: D.K.

…. Gotovo je izvjesno i znano tko će u prvom krugu dobiti povjerenje birača i postati gradonačelnikom i načelnikom općine u Požeštini. U prvom krugu će sigurno biti poznat gradonačelnik i načelnici u onim jedinicama lokalnih samouprava gdje su samo po dva kandidata, i to u Kutjevu, Brestovcu, Velikoj, Kaptolu i Čaglinu. Više je kandidata za gradonačelnička odnosno načelničko mjesto u Požegi, Pleternici i Jakšiću. U nekim od tih jedinica lokalne samouprave moglo bi se sve riješiti u prvom krugu, prvenstveno misleći na općinu Jakšić.

Htjeli to neki priznati ili ne u Pleternici je najneizvjesnija situacija gdje će prema svemu sudeći doći do drugog kruga izbora za gradonačelnika. U gradu Požegi je sedam kandidata za gradonačelničko mjesto tako da je bilo što teško reći posebice hoće li se sve riještiti u prvom krugu.

Ono na što smo prvenstveno željeli skrenuti pozornost i postaviti pitanje; kako će se ponašati neki političari, gradonačelnici i načelnici koji dobiju povjerenje građana da obnašaju tu dužnost u naredne četiri godine? Za očekivati je da će već neki od ponedjeljka, 22.svibnja biti nedokučivi, prema onima koji to nisu zaslužili nezahvalni, a da će se pojaviti i doza bahatosti i to se može očkivati. Neki će možda od izabranih reći dobio sam mandat na četiri godine i sad mogu bezbrižno raditi što i kako hoću, posebice oni koji poslože situaciju da imaju većinu u vijećima i dovoljno ruku da im svaki njihov prijedlog prolazi bez kakvih problema. Možemo kod nekih izabranih očekivati i rastrošnost, prvenstveno misleći na kupovinu i obnovu voznog parka, kod nekih možda opravdano, a kod nekih i ne.

Biti će sve to zanimljivo pratiti, vratiti se na ovaj članak i uvjeriti da su neke pretpostavke bile opravdane. Neki će pokazati ona svoja prava lica, jer kad netko dobije vlast u ruke onda će pokazati kakav je zapravo u stvarnosti. Iz tog su razloga mediji tu da ukažu na određene pojavnosti i o tome pišu.

Neki će reći od novoizabranih ili bolje reći novopotvrđenih samo vi pišite, ja sam nedokučiv/nedokučiva četiri godine. Kao medij mi odmah na te njihove odgovore koji će “možda” biti bahati, nezahvalni i nedokučivi imamo komentar, i četiri godine brzo prođu. 

Živi bili i svi zajedno sve to dobro pratili!   

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek