Biskup Škvorčević primio provincijala Krištu

Autor: Biskupija PZ

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je fra Milana Krištu, provincijalnog ministra Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. Na susretu su sudjelovali provincijski ekonom fra Ivan Utješinović te ekonom Požeške biskupije Robert Mokri. Spomenuli su se najprije razornog potresa na Banovini i stradanja mnogih ljudi, među njima i franjevaca koji djeluju u Petrinji, Hrastovici, Hrvatskoj Kostajnici i Hrvatskom Čuntiću te solidarnosti koju su im iskazali brojni svećenici i vjernici i iz Požeške biskupije.

Razgovarali su o nekoliko pitanja povezanih s pastoralnim radom franjevaca na području Požeške biskupije. Posebnu pozornost posvetili su odluci provincijalnog kapitula u lipnju prošle godine po kojoj u sljedeće tri godine Provincija treba Biskupiji predati na upravu one župe u kojima pastoralno djeluje po jedan franjevac.

Predstavljeni su poduzeti koraci koji će omogućiti da Biskupija u skoro vrijeme preuzme Župu sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici. Pored toga razmatrana su i pitanja koja treba riješiti da bi se Bušetina i Okrugljača, filijale virovitičke Župe sv. Roka pripojile navedenoj Župi u Špišić Bukovici.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88