Biskup Škvorčević primio novog provincijala Hercegovačke franjevačke provincije

Autor: Biskupija PZ

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 27. kolovoza fra Jozu Grbeša, novog provincijala Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. Čestitajući mu na izboru za provincijala, biskup je izrazio radost što je za tu časnu službu izabran franjevac koji je mladost proveo u Pleternici nedaleko Požege kamo mu se obitelj doselila i kamo rado navraća. Uputio mu je najbolje želje i obećao trajnu molitvenu potporu u njegovu odgovornom poslanju. Zahvalio je provincijalu što je prihvatio predvoditi ovogodišnju devetnicu „Gospe od Suza” u Pleternici, te će na taj način duhovno obogatiti brojne pleterničke hodočasnike.
Biskup i provincijal podsjetili su se na posljednji posjet biskupa Antuna Sjedinjenim Američkim Državama gdje je u Chicagu bio gost tamošnje Franjevačke kustodije i fra Joze, koji je djelovao ondje više od trideset godina. Razgovarali su o različitim aktualnim crkvenim i nacionalnim pitanjima strateške naravi u okviru europskih i svjetskih zbivanja te mogućeg doprinosa Crkve u poboljšanju sadašnjeg stanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Biskup je predstavio nekoliko pastoralnih strateških projekata Požeške biskupije kojima ona nastoji odgovoriti na situaciju u kojoj se nalazimo, među njima je od posebne važnosti odgojno-obrazovno djelovanje putem katoličkih škola i potpora obiteljima, napose s brojnom djecom. Složili su se oko problema nacionalne identitetske naravi, vezanih za duhovnu dimenziju hrvatskog čovjeka i drugih građana naše domovine, te načina na koji im vjernici trebaju pristupati. Biskup i provincijal zajedno će predvoditi slavlje Gospe od suza u Pleternici na njezin blagdan, 31. kolovoza.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88