Biskup Škvorčević predvodio pobožnost križnog puta na požeškoj Kalvariji: Što se to događa s Hrvatskom? /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Tradicionalnu pobožnost križnog puta na požeškoj Kalvariji i ovu je godinu, na Veliki petak predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević koji je naglasio kako se još od 18 stoljeća svakog Velikog petka iskazuje poštovanje Isusu Kristu koji je za nas bio mučen i umro.

Biskup je pozvao vjernike da s osjećajima plemenitih i vjernih duša prate Isusa i danas na njegovom križnom putu.

-Kažem, uspeli smo se na našu požešku Kalvariju i uvijek me impresionira pogled na naš grad Požegu, koji je jedan od najljepših pogleda na grad. S ove naše Kalvarije odlazi Božanska komunikacija, ali pitanje je razumijemo li mi tu komunikaciju. Kao što se na mobitelima i telefonima mogu dogoditi šumovi, pa jedni druge ne razumijemo, tako se mogu dogoditi šumovi i pred križem Isusovim pa ne možemo razumiti Boga i što je on to s nama naumio. Pitanje je što je s križem Isusovim, što smo mi s njime učinili i što činimo danas u Hrvatskoj. Vi ste svjedoci da je i ovaj Agrokor i problem njegov takav da ugrožava mnoge ljude na njihovim radnim mjestima, a onda još i brojnije obitelji u njihovom dostojanstvu života. Što se događa u Hvatskoj, po kojem se modlu rješava problem Agrokora, a slično je i s drugim problemima. Odgovor je s križa jasan. Bog ne prepušta nas samima sebi. Bog ulazi u te situacije. On je s nama u njima s onom Božanskom moći. Naš je Bog koji tako voli čovjeka da je sišao među nas, ušao u nas i utjelovio se i u nama je prisutna ta njegova ljubav, solidaran je s nama i mi ne možemo u smrti izginuti i nestati – rekao je biskup Škvorčević i još se jednom vratio na Agrokor naglasivši kako se rješavanje Agrokora ne pokušava ići rješavati s naslova profita, s naslova sebičnosti, banaka ili nekoga drugoga. Kada se ide s naslova čovjeka Bog nikada ne ide s nekih drugih naslova, nego s naslova čovjeka s kojim ima svoj naum i s njime je solidaran.

Biskup je naglasio da kada bi bilo više solidarnosti među nama, u našim obiteljima i šire, gospodarstvu i politici križ Isusov bio bi stvarniji među nama i da bi njegova moćna snaga pobjeđivala među nama.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek