Biskup Antun Škvorčević posjetio siromašne

Autor: Biskupija PZ

Prigodom Svjetskog dana siromaha, 13. studenog požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji tajnika Mateja Silukovića posjetio je ponajprije nekoliko siromaha u njihovu domu u Požegi. Među njima je bila i jedna gospođa kojoj je zbog bolesti odrezana noga. Ona je dočekala biskupa s osobitom radošću, jer većinu vremena provodi sama. Ispripovjedila mu je svoju životnu situacija te izrazila zahvalnost svojim bližnjima, napose susjedima koji joj svakodnevno dolaze pomoći. Jedan od siromaha je i devedeset dvogodišnji gospodin koji je ostao sam, nakon što mu je u listopadu preminula supruga. Na Svjetski dan siromaha biskup Antun predvodio je slavlje blagoslova nove župne crkve sv. Jurja u Čagliću nedaleko Lipika, izgrađene na mjestu stare crkve, razorene u Domovinskom ratu. Nakon toga u pratnji župnika Roka Ivanovića i tajnika Mateja Silukovića posjetio je obitelj bolesne majke i nezaposlenog sina, koji žive u trošnoj kući bez osnovnih uvjeta, koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.
Siromašne osobe koje je biskup posjetio u Požegi izrazile su zahvalnost na svakodnevnim obrocima što im ga dostavljaju volonteri Caritasa Požeške biskupije, a svi su iskazali zahvalnost za biskupov posjet i uručene prigodne pakete s kućanskim potrepštinama i prehrambenim namirnicama te novčani prilog.

Na temelju poticaja koje je papa Franjo dao svojom Porukom pod naslovom „Isus Krist radi vas posta siromašan“ a biskup Antun Škvorčević svojim prigodnim pismom svećenicima prigodom Svjetskog dana siromaha u župama Požeške biskupije, zauzetošću članova župnog pastoralnog vijeća, napose Odbora za karitativnu djelatnost, organizirani su različiti programi kojima se siromasima nastojalo iskazati pažnju i poštovanje te pružiti pomoć.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot